Başkan Genç, Kadir Gecesini Kutladı 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda bütün Müslüman aleminin Kadir Gecesi'ni kutladı. Mesajında mübarek Ramazan ayının fazilet dolu gecelerinden biri olan Kadir Gecesi'nin bütün Müslüman dünyasına hayırlar getirmesini temenni eden Başkan Genç İslam dünyasında yaşanan çatışma ve savaşların son bulması dileğinde bulundu. Kadir Gecesi'nin bütün Müslümanlar için fazilet ve mağfiret dolu bir gece olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Kadir Gecesi kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu sabit olan fazilet ve mağfiret dolu bir gecedir. Bir kez daha Müslümanların şefaat ve bereket ayı olan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan bu mübarek Kadir Gecesi hayırlı ve rahmeti bol bir gecedir. Bu gece de Müslümanların yapacağı duaları Cenabı Allah Yüce Kitabı Kur'an-ı Kerim'de 'Yok mu af dileyen, yok mu bağışlanma dileyen' sözleriyle kabul edeceğini beyan etmiştir. Ramazan ayı sevgi ve kardeşliğin pekiştiği bir aydır. Kadir Gecesi ise müminlerin kurtuluşa ermesi için bir fırsattır." dedi.

MÜSLÜMAN DÜNYASINDAKİ SAVAŞLAR SON BULSUN

Müslümanların Filistin, Arakan, Suriye, Irak, Türkistan ve diğer İslam coğrafyasında şiddet ve katliamlara maruz kaldığını belirten Başkan Genç bu katliamların son bulması dileğinde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Mübarek Kadir Gecesi hürmetine Cenab-ı Allah'a Filistin, Arakan, Suriye, Irak ve Türkistan'da yaşanan Müslüman katliamlarını bitirmesi için dua ediyoruz. İslam coğrafyasını savaş ve çatışma meydanı haline getirmek isteyenlerin uyguladığı zulüm, şiddet, cinayet ve tüm insanlık dışı eylemler mübarek gün ve gecelerimize gölge düşürmemelidir. Bizler Müslümanlar olarak yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in mesajlarına verdiğimiz değer nispetinde Allah’ın ve meleklerinin bu gece fecre kadar yeryüzüne indirdikleri barış ve esenliğin şuuruna varabiliriz. Bu şuuru hissedebildiğimiz ölçüde İslam’ın ve Müslümanların fecrine yaklaşabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerimle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslam alemi ve hemşehrilerimin mübarek Kadir Gecelerini en kalbi duygularımla tebrik ediyor; Kadir Gecesi’nin feyz ve bereketinden

hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, Ramazan Bayramı’na sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."