Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu aldığı rekor oy oranı nedeniyle plaketle ödüllendirdi

AK Partili Belediye Başkanları 'Değerlendirme ve İstişare Toplantısı' Ankara'da bir otelde gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun ilçe belediye başkanları ile katıldığı toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, belediye başkanlarına önemli uyarılarda bulundu. Bir belediye başkanının yoldan geçerken vatandaşların birbirlerine 'bak belediye başkanı geçiyor' demesi yerine 'bak adam gibi adam geçiyor' demesi gerektiğini belirten Erdoğan, belediye başkanlarının insanların gönlüne girerek bunu başarması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmasında ülke gündemini meşgul eden konulara da değinen Başbakan Erdoğan, 35 yıldır hizmet adı altında memleketin kaynaklarından beslenen bir örgütün devlete ve millete ihanet ettiğini vurgularken, bu örgütün tabanı ile tavanının ayrı noktalarda olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, "Şimdi bunlara belediyelerimiz tarafından verilmiş ne varsa bunları yasal çerçeveler içinde geri alacaksınız. Bize afra tafra yapan, bizden istifa eden milletvekilleri ve belediye başkanlarına hiçbir konuda yardımcı olmayacaksınız. Onlar sizin olduğunuz semte bile yaklaşamayacak" diyerek partisine mensup belediye başkanlarını uyardı.

10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak da belediye başkanlarına seslenen Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece iki ay kaldı. Bizde çalışmalarımızı yaptık. Adayımız kim olursa olsun Türkiye'ye büyümeye devam edecektir. Bizim parti politikamız şahıslarla kani değildir. Her hangi bir değişiklik olursa bunun AK Parti'yi de ülkeyi de güçlendireceğini unutmayın. 'Ben belediye başkanı oldum benim için artık parti yok' gibi bir yanlışın içine sakın ha, hiçbir belediye başkanımız girmesin."
Gümrükçüoğlu'na plaketini Başbakan Erdoğan verdi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde en yüksek oyu alarak göreve seçilen, belde, ilçe, büyükşehir ilçe, il ve büyükşehir belediye başkanlarını plaket ile ödüllendirdi. Ülke genelindeki 30 büyükşehirden yüzde 59.5 oy oranı ile, AK Parti'nin kazandığı büyükşehirler arasında en fazla 4. oyu alarak dikkatleri üzerine çeken Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na plaketini Başbakan Erdoğan takdim etti. Büyükşehir ilçeleri arasında AK Parti'nin en yüksek oyla kazandığı ilçe olan Hayrat'ın Belediye Başkanı Nuhoğlu da törende ödüllendirildi. İl belediye başkanları arasında da birinci olan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ile dördüncü olan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'e de Başbakan Erdoğan tarafından plaketleri takdim edildi.
Başkan Gümrükçüoğlu, bu ödül tüm Trabzon halkının başarısıdır.

Tören sonunda açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Yüzde 59.5 oy oranı ile 'AK Belediyecilik', AK Parti ve çalışmalarımıza gösterilen teveccüh nedeni ile halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu tüm Trabzon halkının başarısıdır. Demokrasinin kazanmasıdır. Tabi ki başta Başkanımız olmak üzere ilçe belediye başkan adaylarımız, il teşkilatımız ve ilçe teşkilatlarımız, Trabzon'un en ücra köşesindeki temsilcimizin çalışmasıdır. Halkımızın bizi böyle önemli bir oy oranı ile görevlendirmesinden gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Doğu Karadeniz illerine teşekkür etmek için bölgeye geleceğini de hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, Erdoğan'ın programı ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Sayın Başbakanımız lütuf etmişler tüm bölge illerimize teşekkür etmek için bölgemize geliyorlar. Tüm Trabzon halkını, kendi insanlarına sahip çıkmak için 12 Haziran Perşembe günü akşamı Sayın Başbakanımızı karşılamak için havalimanına bekliyorum. Başbakanımız buradan Rize'ye geçecek ve Pazar günü Trabzon'da olacak. Başbakanımız Trabzon'da bitmiş yatırımların toplu açılışını yapacak ve saat 17.00'da halkımızla buluşacak. Ben bütün Trabzon halkını Başbakanımızın Trabzon'a sahip çıktığı gibi Başbakanımıza sahip çıkmaya davet ediyorum."