BAŞBAKAN TRABZON TİCERET VE SANAYİ ODASINDA KONUŞTU O PROJELERE EVET DEDİ..


 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ziyarette bulunduğu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda kendisine sunulan yatırım projelerini onayladığını söyledi.


BAŞBAKAN’IN TAMAM DEDİĞİ PROJELER


Arsin’de dolgu yapılarak Doğu Karadeniz Yatırım Adası’nda Endüstri Merkezi, İnovasyon Merkezi, Biyoteknoloji Merkezi, Uzungöl’den Ovit’e  Kış Turizmi ve Kayak Merkezi ile Havaalanı Pistinin uzatılması projelerinin hayata geçirilmesi sözünü verdi.


BAŞKAN HACISALİHOĞLU BİLĞİLENDİRMEDE BULUNDU


TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a TTSO’yu ziyarette Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi,  Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon  Ticaret Borsası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Sivil Toplum Örgütlerinin geliştirdiği projeler ile ilgili olarak  ayrıntılı bilgilendirmede bulunuldu.


Bütün projeler ile tek tek ilgilenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geliştirilen projelerden dolayı  Trabzon’u tebrik ederek kutladı.


ZİYARET 40 DAKİKA SÜRDÜ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Saat 15:10′da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na beraberinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ticaret ve Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şehir ve bölge milletvekilleri Cevdet Erdöl, Safiye Seymenoğlu, Prof.Dr. Aydın Bıyıklıoğlu,AkParti MKYK Üyesi Şeref Malkoç, Gümüşhane Milletvekili  Feramuz Üstün, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Doka Genel Sekreteri  Çetin Oktay Kaldırım ile geldi.


Başbakan Erdoğan, yaklaşık 40 dakika süren TTSO ziyaretinde Trabzon’un ve bölgenin beklediği bir çok proje  tamam sözü verdi.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanlık Divanı toplantıya katıldı. Toplantıda TTSO Başkanı M.S uat Hacısalihoğlu Trabzon ekenomisi ile ilgili hazırlamış olduğu projeleri tek tek Başbakan’a sundu.


Sunumda, her bir proje takdim edilirken Başbakan’ın da görüşleri alındı. Başbakan özellikle aşağıda sıralanan projeleri inceleyerek her türlü desteği vereceğini söyledi.


YATIRIM ADASI VE ENDÜSTRİ BÖLGESİ, LOJİSTİK MERKEZ


Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon ve bölgenin sanayi altyapının kurulması konusunda Arsin Organize Sanayi Bölgesi önünde Endüstri Bölgesi kurulmasını dile getirdi. Karadeniz bölgesinin dağlık yapısından dolayı, buralarda osblerin kamuya üç kat pahalıya mal olduğunu,  aynı şekilde  yatırımcıya da üç kat pahalıya mal olduğunu görüşünü paylaştı.  Ve yatırım adalarının yapılmasını önerdi ve bu konuda  hazırlanan projeyi takdim etti. Başbakan Erdoğan projeyi desteklediğini açıkladı.


Başkah Hacısalihoğlu, Trabzon’da 2.5 yıldan beri kurulması planlanan lojistik merkezinin tek başına bir lojistik merkezi değiL aynı zamanda endüstri bölgesi ile bir bütün olduğunu ve bunların her ikisinin de bölgenin ekonomisini geliştireceğini ve aynı şekilde ülke ekonomisine katkı vereceğini dile getirdi.


Projeyi dinleyen Başbakan Tayyip Erdoğan , bu projelerin gerekli altyapı çalışmasının yapılması talimatlarını verdi.


BİYOTEKNOLOJİ MERKEZİNİN BÜTÇESİ 20 MİLYONA ÇIKARTILDI.


Biyoteknoloji merkezinin kurulması konusunda  hazırlanan projeyi aktaran Hacısalihoğlu bölgenin florasını katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesinin önemini  anlattı. Bu projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesi konusunda ihtiyaç duyulan ödenek konusunda Başbakandan destek istedi.


Daha önceden projeye Kalkınma Bakanlığından  sağlanan 10 milyon ödeneğe ek olarak  10 milyon daha eklendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bu ödeneğin 20 milyona çıkartıldığını söyledi.


İNOVASYON MERKEZİNE 10 MİLYON


Diğer taraftan inovasyon merkezi konusunda yürütülen çalışmaları anlatan Başkan Hacısalıhoğlu Türkiyenin sanayi stratejisine paralel olarak  yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi konusunda gerekli altyapı çalışmalarının 2.5 yıldan beri devam ettiğini, bu konuda Trabzon Teknokent bünyesinde yaklaşık 1 milyon Tl’lik bir altyapı  yatırımı ile eğitim faaliyetlerinin sürdüğünü, gerek medikal ürünlerde gerekse sanayi sektöründeki ürünlere geçilebilmesi için gerekli makine teçhizatı konusunda yaklaşık 10 milyon TL finansa ihtiyaç olduğunu Başbakan’a iletti.


Ve bu yatırım maliyetlerinin karşılanması konusunda Kalkınma Bakanlığının cazibe merkezi şehirlere vermiş olduğu yatırım bedellerinin kalkınma ajansı üzerinden yapılmasını talep etti.


Başbakan Erdoğan , bu konuya da olur verdi.


PİSTİN UZATILMASI TAMAM


Trabzon Havaalanı Pistinin 300 metre daha uzatılması konusunu aktaran Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon Hava Limanının lojistik yönden önemli bir yere sahip olduğunu,  özellikle büyük uçakların havaalanına inişi konusunda ihtiyaç duyulan havaalanı pistinin 300 metre daha uzatılması yönünde Başbakandan talepte bulundu.


Başbakan Erdoğan,  toplantıda bulunan  Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım ile görüşerek bu konunun halledilmesini istemesi üzerine Bakan Yıldırım’da anında “Evet.”dedi.


OVİTTEN UZUNGÖLE KIŞ TURİZMİ VE KAYAK PROJESİNE DESTEK


Ovitten Uzungöl’e Kış Turizmi ve Kayak Projesi olarak hazırlanan ve yaklaşık 170 milyon Euroluk yatırım projesini başbakan a sunan Hacısalihoğlu yatırımcısının özel sektör olduğunu,  sadece devlet tarafından  gerekli olan izinler konusunda kolaylık sağlanması,  ve gerekli desteğin verilmesini talebinde bulundu.


Başbakan bu konuda gereğinin yapılacağını belirtti.


AKÇAABAT ŞİNİK OSB YOL


TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, bu projelerin haricinde, Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi altyapısının tamamlanmak üzere olduğunu, bunun için yapılması planlanan yol bağlantısının kamulaştırma bedelinin  geldiğini, yolun yapımı konusunda altyapı ihalesinden yüzde 20 noksanına tamamlanacağını vurguladı. Buradan artacak olan yüzde 20′nin de yol yapımında harcanması konusunda gerekli iznin verilmesini talep etti.


Başbakan Erdoğan bu konunun gerçekleştirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a görev verdi.  Ayrıca, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi, Trabzon Erzincan ve Trabzon – Batum Demiryolu, Güney Çevre Yolu Projelerinin hayata geçirilmesinin yanı sıra  Kanuni Yolunun tamamlanması gibi bir çok konu gündeme getirilerek görüş alış verişinde bulunuldu.


BAŞBAKAN ERDOĞAN: GELİŞTİRİLEN PROJELERDEN DOLAYI ODAYI KUTLADI


Geliştirilen projelerden ötürü Trabzon’u tebrik eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası şeref defterini  imzaladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:  ”Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını bugün ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyorum.


Oda olarak, güzel Trabzon ilimiz başta olmak üzere Karadeniz bölgemizin ekonomik kalkınmasına yaptığınız tüm katkıları takdir ediyor; başarılarınızın devamını diliyorum.


Bu vesileyle Trabzon ticaret ve Sanayi Odası başkanını ve üyelerini, ayrıca tüm girişimcilerimize en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.”


HACISALİHOĞLU: BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜR  VE ŞÜKRANLARIMIZI İLETİYORUZ


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek şükran duygularını dile getirdi.


Hacısalihoğlu, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan daha önceki ziyaretinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edeceğini söylemişti. Bu ziyareti için Bölge olarak hazırladığımız projeleri ayrıntıları ile kendisine takdim ettik.  Bütün projelerin yapımına onay verdi. Arsin’de dolgu yapılarak Doğu Karadeniz Yatırım Adası’nda Endüstri  ve Lojistik Merkezi, İnovasyon Merkezi, Biyoteknoloji Merkezi, Uzungöl’den Ovit’e  Kış Turizmi ve Kayak Merkezi ile Havaalanı Pistinin uzatılmasını dile getirdi. “şeklinde konuştu.


Hacısalihoğlu, Sayın Başbakan’ın huzurunda özellikle bölgede görev yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, DOKA Genel Sekreteri  Çetin Oktay Kaldırım’a yürüttükleri çalışmalarından ötürü teşekkür etti.