BAKANLAR KURULU AÇIKLANDI TRABZON'U SÜLEYMAN SOYLU VE BERAT ALBAYRAK TEMSİL EDECEK 

Haber . Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onayladı,Süleyman Soylu yeni kabinede Bakan olmayı başararak Trabzon Halkını ve seçmenini sevindirdi.  

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı. Tecrübeli isimler ile genç isimlerin bir arada bulunduğu listede, uzun yıllar kabinede görev alan Mehdi Eker, Recep Akdağ, Ali Babacan, Taner Yıldız ve Beşir Atalay yer almadı. Beklenen Oldu Trabzon'un en az bir Bakanlık Beklentisi 2 Bakanlıkla pekişti, buna Göre Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Olurken bir Diğer Trabzonlu İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'ta Enerji Bakanı olarak 64.üncü kabinede yerini aldı . Trabzon Artık yatırım bekliyor ,TEDAŞ- ( AKSA) ile olan yayla ve Köylerdeki sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm bekliyor . 

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR 

Demokrat Parti Dönem
Türkiye siyasetine ilk olarak 1987 yılında giren Soylu, Demokrat Parti ve Adalet Partisi çizgisindeki aile geleneğini devam ettirerek merkez sağ Doğru Yol Partisi'nin Gençlik Kolları'nda göreve başladı. 1987-1990 yılları arasında, DYP İstanbul İl Teşkilatının Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlendi. 1995 yılında DYP Gaziosmanpaşa ilçe örgütünün yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Kısa bir süre sonra 17 Temmuz 1995 tarihinde bahsi geçen ilçe teşkilatının başına getirilen Soylu, 25 yaşında Türkiye´nin en genç ilçe başkanı unvanını aldı. Dört yıl sonra 29 Nisan 1999'da İstanbul il başkanlığı görevini geldi ve 2002 Genel Seçimleri öncesi milletvekili adayı oluncaya kadar bu görevi yürüttü.

Soylu, Doğru Yol Partisi´ndeki önemli görevlere getirildiğinde o dönemin parti Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili olan Tansu Çiller´in partili genç gözdelerinden olmuştu. DYP'nin 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri öncesinde ANAP'la birleşme çabaları esnasında Demokrat Parti ismini alarak girdiği seçimlerde baraj altında kalması sonrasında Mehmet Ağar´ın istifasının ardından yapılan olağanüstü genel kurulun üçüncü turunda Soylu, geçerli 800 oyun 529'unu alarak genel başkanlığa seçildi.

15 Kasım 2008'de gerçekleştirilen Nevval Sevindi ve Refaiddin Şahin' in de aday olduğu DP 9. Olağan Kongresi'nde 993 oy geçerli oyun 922'sini alan Soylu, genel başkanlığa yeniden seçildi.[2]

2009 yerel seçimleri öncesinde, hedefinin 2007 genel seçimleri'nde elde edilen yüzde 5,4'lük oy oranının üstüne çıkmak olduğunu söyledi ve "Yüzde 5,4'ün altında kalırsak çekilirim" dedi. Yerel seçimlerde il genel meclisi oylamasında partisi yüzde 4 oy alınca Süleyman Soylu, seçimin ertesi günü yaptığı açıklamada "Ben bildiğiniz siyasetçilerden değilim" diyerek istifa edeceğini ve kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Ancak parti tabanının ısrarlarına dayanamayan Süleyman Soylu, 12 Mayıs'ta bu kararını değiştirdiğini ve tekrar aday olacağını açıkladı. 16 Mayıs 2009'da kendi talebi ile gerçekleşen 5. Olağanüstü Büyük Kongre'de 3. tur oylaması öncesinde adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Bu süreçten sonra, ülke çapındaki değişik üniversitelerden ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden gelen davetlerle Türkiye’nin birçok bölgesinde konferans ve panellere katıldı.

12 Eylül Referandumu için sunulan anayasa değişikliği paketinin, Türkiye’nin dönüşümü ve demokratikleşmesi için hayati öneme sahip olduğunu gören Süleyman Soylu, ”Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği bir dizi seminer düzenledi ve arkadaşları ile birlikte Türkiye’yi dolaşarak ”evet” oyu tercihinin sebeplerini milletle paylaştı. Bu faaliyetinin ardından Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan olduğu DP'den ihraç edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Dönemi
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından aktif siyasete yeniden davet edilen Süleyman Soylu 5 Eylül 2012 tarihinde gerçekleşen AK Parti Genel Merkezi'nde genişletilmiş grup toplantısında düzenlenen törenle resmi olarak AK Parti'ye katıldı.30 Eylül 2012'de AK Parti MKYK'sına seçildi, müteakiben Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.7 Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimlerinde AK Parti'den Trabzon milletvekili seçildi. 12 Eylül 2015 AK Parti 5. Olağan Kongresi'sinde yeniden MKYK üyeliğine seçildi. 13 Eylül 2015'te de Teşkilattan sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini Mustafa Ataş'a devretti.Türkiye'nin 1 Kasım'da seçime gitmesinden dolayı Süleyman Soylu Trabzon'dan 1. sıra adayı oldu ve seçimi kazandı Ak Parti Trabzon'dan 4  Milletvekili kazandı .1 Kasım 2016 Genel Seçimlerinde ise Süleyman Soylu Yine Trabzon'dan 1.Sıradan Milletvekili Adayı oldu bu defa Ak Parti Trabzon'dan 5 Milletvekili çıkartarak Tarihinde almış olduğu en fazla oyu aldı ve tarihe geçmiş oldu . 

TRABZON'LU DR.BERAT ALBAYRAK KİMDİR 

Dr. Berat Albayrak, Türk İş adamı ve Çalık Holding CEO'sudur.  64. Hükümet için yeni kabine açıklandı. Enerji Bakanı görevi Berat Albayrak'ın oldu.
 
2015 yılı Milletvekili seçimlerinde İstanbul 1. bölge 6. sıra Ak Parti Millet vekili adayı olup, seçilmiştir.
 
Yükseköğretimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlayan Albayrak, New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA yapmıştır. 1996 yılından itibaren profesyonel meslek hayatına başlayan Albayrak, 1999 yılından beri Çalık Grubu'nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2002 yılında çalıştığı Çalık Holding'in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi. Bu esnada New York Pace University, Lubin School of Business'te İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. 
 
2006 yılında ABD'den Türkiye'ye dönen Albayrak holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atanmıştır. Albayrak, aynı zamanda grupiçi firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Finans ve Bankacılık bilim dalında doktorasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının finansmanı üzerine tez hazırlayarak tamamladı.
 
12.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, iki çocuk babasıdır. Abisi olan Serhat Albayrak ise Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO'luğu görevini yürütmektedir.

İŞTE YENİ KABİNE:

Başbakan: Ahmet Davutoğlu

Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş

Başbakan Yardımcısı:  Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan

Başbakan Yardımcısı: Lütfü Elvan

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Ekonomi Bakanı:  Mustafa Elitaş

Maliye Bakanı:  Naci Ağbal

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı:  Sema Ramazanoğlu, 
 
Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır 
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık
 
Gümrük ve  Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi
 
Kalkınma Bakanı: Cevdet  Yılmaz
 
Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal
 
Gençlik ve Spor Bakan: Akif Çağatay Kılıç
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı

Orman ve Su  İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

 İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

Enerji Bakanı: Berat Albayrak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı : Süleyman Soylu

Milli Eğitim Bakanı : Nabi Avcı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım