Bakan Soylu Trabzon’da Seçim Ateşini Of’ta Yaktı 

Haber:Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un Of ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Bakan Soylu, “v Elbette ki biz işimizi yarım bırakmayalım. Biz terörle mücadelemizi yarım bırakalım. PKK ile mücadelemizi yarım bırakalım mı?” dedi. Bakan Soylu, “İlk geldiğimizde burada turizm geliştireceğiz dedik. Bana kabahat bulanlar oldu. “Dediler ki tutturdun tutturdun Turizm diye” Şimdi dünyanın her tarafından ülkemizin her tarafından buralara insanlar geliyor” dedi.
Bakan Soylu'nun açılışta yaptığı konuşma şöyle;


GELMEDİĞİM GÜN BURNUMDA TÜTÜYOR
Siz bize güç verdiniz cumhurbaşkanmız bizi içişleri bakanı yaptı. Sizi mahçup etmedim. Bazen haftada bir geldim, bazen 15 günde bir geldim ne zaman gelmediysem burnumda hep burası tüttü. Bir taraftan Uzungöl, bir taraftan Kadıralak evet buralara biraz az geldim ama bana

erdiğiniz görevi yerine getirmek için Gabar’a gittim, Cudi’ye gittim. İşte bu taraftan bunlar gerçekleşirken, arkadaşlarımızla kol kola omuza omuza ne yapabiliriz diye düşündüm. Uçakta yine baktım ne söz vermişiz ne yapmışız diye.  İlk kez bir kanun Trabzon’un adına çıktı Arsin yatırım adası, Bilim Sanayi Bakanımız Faruk Özlü sağlık olsun, bir taraftan Zigana Tüneli dedik, bütün bunları gerçekleştirirken Şenol Güneş Kompleksini bitirdik, onun ötesinde bir çok hizmet gerçekleştirdik. Dedikki Trabzon’a iki tane üniversite lazım, Trabzon bir öğrenci şehri olsun dedik. Ve Allah nasip etti, rektörüde atandı geçicide olsa Trabzon oradaki ünviersitesiyle beraber büyük adımları gerçekleştirdik. Erzincan-Demiryolu’nu söyledik, şuanda  Erzincan, Gümüşhane Trabzon içerisinden önemli bir rol olacak. Bayburt’u Çaykara’ya bağlayacak mükemmel bir tübnel sağlanıyor. Hükümet konaklarına bakıyoruz, iki buçuk yıl içerisinde kimi yaptık, İçişleri Bakanlığını aldık ya.  Bir çok yerde adım atıldı.


BAKAN SOYLU :EMRİNİZE AMEDEYİM
Şu Of’ta bir taraftan yapılan yollar, bir taraftan doğalgaz, bir taraftan spor kompleksi, ihalesi yapılan devlet hastanesi aynı zamanda Jandarma binası… Şimdi Milletvekili adaylarımız kaldıkları yerden devam edecekler hizmetlere yatırımalra desteklerine… En çok hoşuma giden proje, 2 buçuk km başlangıncdan dere ıslahını yapıyoruz, hemde orası Oflu hemşehirlemizin çok rahat yürüyebileceği bir alan olacak, inşallah bütün bu hizmetler anlayışlar devam edecek. En çok mutlu olduğum şey Trabzon milletvekilliğiydi, sefer görev emriyle beraeber bir taraftan bir tarafa gitmesi olan insanlarız. Geri dur geri dur… Geçen gece bizim kaymakamımız milletvekili olmakiçin görevden ayrıldı. Dedimki kaymakam bey yarın sabah valizini topluyorsun göreve başlıyorsun. Mesele hizmet meselesidir. İstanbul’dan adaylığımızı devam ettireceğiz. Bu uşağınıza burada nasıl sahip çıktıysanız İstanbul’dada sahip çıkmanızı bekliyorum. Burada beraber çalıştığımız arkadaşlarımıza sahip çıkmanızı istiyoruz. Ömrümün sonuna kadar gücüm neye yeterse, bilinizki bize ermiş olduğunuz verdiğin şerefi ödemek için emrinize amedeyim.  Burayı adım adım takip ettim kaymakmını, belediye başkanını bezdirdim. Allah güzel hizmet ler nasip etsin.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da ki programlarında ilk olarak Of Kaymakamlığının açılışını yaparken ardından Of’ta ilçe binasının önünde mini bir miting düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Milletvekili adayları Bahar Ayvazoğlu ve Vehbi Koç’un yanı sıra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon eski Milletvekili Kemalettin Göktaş, ilçe başkanları ile çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.
REKTÖR ATANDI…
İçişleri bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, özetle şu şekilde konuştu: “bizi meclise güçlü gönderin dedik. Allah sizden razı olsun. Güçlü gönderdiniz. Trabzon Erzincan Demiryolunun ihalesi yapıldı. Şehir Hastanesinin ihale ilanına çıkıldı inşallah yakın zamanda ihalesi yapılacak. Trabzon’da ki Ağır ve Diş Sağlığı Hastanesinin açılışını yaptık. Akyazı Stadını tamamladık. Arsin Yatarım adasının projesine başladık. 2. Devlet Üniversitesini meclisten geçirdik. Dün rektörü atandı ve hayata geçti. Kanuni Bulvarı, Zigana Tünelini yapıyoruz. Bizi güçlü gönderdiniz. Bir taraftan sosyal güvenlik kurumu binası şimdi Of’ta yükseliyor. Hemen eski SSK Binasının orada Jandarma Komutanlığı ve misafirhanesini Of’umuza yakışır şekilde gerçekleştiriyoruz. Çok güzel bir emniyet merkezi, polis merkezi binasını yapıyoruz. Bizi güçlü gönderin diye bağırdık. Sizi mahcup etmeyeceğiz, başınızı öne eğdirmeyeceğiz diye bağırdık
TURİZM GETİRECEĞİZ DEDİĞİMİZDE KABAHAT BULDULAR
İlk geldiğimizde burada turizm geliştireceğiz dedik. Bana kabahat bulanlar oldu. “Dediler ki tutturdun tutturdun Turizm diye” Şimdi dünyanın her tarafından ülkemizin her tarafından buralara insanlar geliyor. Trabzon’umuzun, Çaykara’mızın her tarafında otel odaları dolu. Şehrin ekonomisine ciddi katkı oluyor. Sadece oraya değil Sürmene, Araklı, Beşikdüzü, Şalpazarı’nda yaptırdığımız hükümet konakları ve ilçelerimizin tamamında bir çok hizmeti getirmek için büyük çaba sarf ettik. Güçlü irademizle beraber, Cumhurbaşkanımızla aldığımız güçle beraber hepsini gerçekleştirdik.

HER SEÇİM KRİTİKTİR… Her seçim Türkiye’de kritiktir. Bizim memleketimiz önemli bir yer olduğu için attığımız adım bizi hep ileri taşımaktadır. Ne kadar önümüzü kesmeye çalıştılarsa şu seçimlerde ortaya koyduğumuz iradeyle cevabını verdiniz. Bu ülkede başbakan astılar. Darbeler yaptılar. Kardeşleri sağcı solcu diye bir birine düşürmeye çalıştılar. Bizi terbiye etmeye çalıştılar. Biz sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı, milletvekili seçmiyoruz. Eğer böyle düşünenler varsa yanlışlık içindedir. Şu nesillerin yıllarca gördüklerini, her birimizi kara kabuklu deftere işleyerek bizi fişleyenlere karı karşı siz mağlup oldunuz millet kazandı diyebileceğimiz bir seçime gidiyoruz.
TERÖRLE MÜCADELEYİ YARIM BIRAKILIM MI?
Sadece Bu değil. Elbette ki biz işimizi yarım bırakmayalım. Biz terörle mücadelemizi yarım bırakalım. PKK ile mücadelemizi yarım bırakalım mı? O lanet olası FETÖ ile mücadelemizi yarım bırakalım mı? Daeş ile mücadelemizi yarım bırakalım mı? İstanbul’dan milletvekili adayı oldum ya neyi özleyeceğim biliyor musunuz? “Bakanum habunu alır misinuz”
SP LİDERİNE YÜKLENDİ
Dün akşam Eş başkanları televizyonda konuşuyor. Sur bizim, direnişimiz dedi. Temel Karamollaoğlu.. Bir yer de sıkıştığınızda nefesi Tayyip Erdoğan’ın yanında alıyorsunuz. Ama ömür boyu bu adamı kıskandınız. Ülkemize özgürlükler getiren, felaketler oluşturan senaryoları bir bir elinin tersiyle iten bu kişiyi kıskandınız. Kıskancınızdan şuanda yaptığınız şer ittifakın içinde olmaktır. Hem CHP ile birliktesiniz. Nem de Demirtaş ve HDP ile bir adım atıyorsunuz. Bunu bu millet adım affetmez. Siz hangi adımı atarsanız atın bu teröristleri kurtaramayacaksınız. Bu şikayeti size yapmak zorundayım. Benim yapmam gereken esas yer burası. Bu o kadar ucuz olmamalı. Hukukun üstünlüğüne inanmayanlar, demokrasiye inanmayanlar maalesef böyle bir yolculuğun içinden geçmektedirler. Buna en güzel cevabı sizin vereceğinize inanıyorum.
SİZDEN SONRA HİZMET ETMEK ŞEREFTİR
Mini mitingde Of İlçe Başkanı ve Of Belediye Başkanı kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ardından ise Trabzon Milletvekili adayı Vehbi Koç konuştu. Koç, “Sizler Trabzon’a çok hizmetler yaptınız. Yüz yıllar geçse hizmetler unutmayacak. Terör belasına öyle bir dur dediniz ki, arkasında saf tutanlar zatıaliniz önderliğinde korkudan sığınacak delik arıyorlar. Kato Dağlarını, Cudi Dağlarını adım adım arşınladınız. Dosta güven verdiniz, düşmana güven saldınız. Bu hizmetleriniz Allah şahit olsun, Türkiye şahit olsun, Trabzon şahit olsun hiçbir zaman unutulmayacak en iyi şekilde hatırlanacaktır. Sizlerden sonra Trabzon’a hizmet etmek şereflerin en büyüğü olacaktır” dedi.
ÇANTASINI ALIP KAÇANLARDAN OLMADIK
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise, “Sizlerin desteğiyle Of’un desteğiyle 5. Sıradan milletvekili seçildim. 1 Kasım’da bize verdiğiniz emaneti alnımızın akıyla taşıdık. Sizin verdiğiniz reye ihanet etmedik. 15 Temmuz’da Hain Darbe girişimi karşısında çantasını alıp kaçanlardan olmadık. Saklanmadık. Başka bir ülkeye gitmedik. Teröre papuç bırakmadık. Terör örgütü mensuplarına her birine kök söktürdük. Allah İçişleri Bakanımızdan razı olsun. Bizim bir hemşerimiz olarak yeri geldi Trabzon dağlarını gezmedi ama Gabar dağında teröre fırsat vermedi, yılanın başını ezmiştir. Trabzon’u da ihmal etmedik. Trabzon’a tarihi hizmetleri ve yatırımları getirdi. Erzincan Trabzon Demiryolu ihalesini gerçekleştirdik. 7 bin kişinin istihdam edileceği yatırım adasıyla ilgili özel kanun çıkardık. Şehir Hastanesi ile ilgili izin alındı Karadeniz Bölgesinin en büyük hastanesi ihale edilecek. KTÜ’nün ardından ilk kez Trabzon’a 2. Devlet üniversitesini kuruyoruz” dedi
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DESTEK İSTEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Biz 24 Haziran için sayın bakanım, milletvekillerim ve burada her zaman sizlere hizmet eden yine çalışmış olan Kemalettin Göktaş ile huzurunuzdayız. Biz ne yapabildiysek az çok, eksiği ile fazlasıyla belediyeler olarak sayın bakanımızın, milletvekillerimizin her zaman arkamızda durmasıyla, sanki belediye başkanı gibi sahada olmasıyla yaptık. 24 Haziran seçiminde eksiksiz olarak gece gündüz her talebimizi yerine getiren sayın bakanımızın milletvekillerimizin şimdi de milletvekili adayı olanlarımızın ve Cumhurbaşkanımızın tam olarak desteklenmesini arz ve istirham ediyorum” dedi. Trabzon Milletvekili adayı Bahar Ayvazoğlu, “Bir olmamıza beraber olmamıza daha sıkı olmamıza vesile olan bugünü bizlere zafer günü ilan edebilmemiz için söyledikleri ve yaptıkları dışında huzurlarınızda olmanın gurur ve onuru çok büyük. Sorumluluğumuzda çok büyük. Kadın Kolu Başkanlığı yaptığımız dönemde bütün çalışmalarımız gayretimiz bir zerre olmak, kırıntı katkı katmak için” dedi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, kısa bir konuşma yaparak, “Bazı konuşmalar oluyor. Bazı dedikodular var deri.

BAKaN SOYLU AK PARTI İLÇE BİNASINI AÇTTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Halka hitap ettikten sonra Ak Parti Of İlçe Yeni binasının açılışını yaparak şeref defterini imzaladı