Bakan Soylu Akçaabat’tan Mesaj Yolladı 


Haber Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu senenin başından itibaren 481 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklarken 33’de üst düzey PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı. Kuzey Irak Sınırında 25 km içeri girildiğini açıklayan Bakan Soylu, “Sınırımızın 25 km ötesindeyiz Kuzey Irak’ta.. İlk önce Zeytin Dalı ile Afrin’i tercih ettik. Şehitlerimizin ve bu milletin intikamını almazsak haram olsun. Onlar Kandil’de durmayacaklar. Yakındır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Programına Akçaabat’ta devam etti. Akçaabat’ta düzenlenen mitingde ilk olarak AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve ardından AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Bahar Ayvazoğlu birer konuşma yaptı.
Sonrasında ise Bakan Soylu,  “İkinci üniversiteyi Akçaabat’a kazandırıyoruz Kanuni bulvarı, Zigana Tüneli.. Zigana Tüneli ihalesi yeniden yapıldı ve başladı. Bütün Türkiye’nin meseleleri ile uğraşırken Karadeniz’e bir çok yatırım yaptık.
Bir taraftan Arsin yatırım adası, bizim şehrimiz en güzel ticaret şehri olsun. Hıdırnebi’si Kadıralak’ı, Uzungöl’ü, Sis Dağı ile bizim güzel şehrimiz Türkiye’nin ve dünyanın en güzel turizm şehri olsun. Uluslar arası toplantılarda hangi arap ülkesinin insanını görsem Trabzon’u methediyor. Turist sayımızı arttırdık, doluluk oranlarımızı yüzde yüzlere ulaştırdık. Hep birlikte büyük bir sinerji oluşturduk.
Bütün bu işleri sizin bize verdiğiniz güç ve destekle yapıyoruz.
Sanki zamanımız bitecek ve bir şey yetiştirecekmiş gibi gece gündüz sabah hep beraber çalıştık. Çünkü bize oy verdiniz. Bize dediniz ki “ emanetimiz sizderr”  Emanetinizi namusumuz gibi koruduk.
Güneydoğu Anadolu’da helikopterlerle uçakla en çok dolaşan adamlardan biriyim.
PKK’ya dağları dar eden o evlatlarımızın hep yanı başında olduk, onlarla beraber olduk. Oradaki annelerin evlatları dağa kaçırılamıyor. Öyle sistemler kurduk ki öyle teknolojiler geliştirdik ki Allah bu Tayyip Erdoğan’dan razı olsun.
Türkiye kendini terörle mücadelede çok geliştirdi. Teknolojik açıdan çok geliştirdi. Alet, edavat, teçhizat ve mühimmat açısından çok geliştirdi. Elin oğluna el açmıştık. Bize insansız hava aracı verir misin diye? ABD vermedi. İsrail verdi, bozuldu tamir etmesi için göndermedi.
Kendi insansız hava aracımızı yaptık. Kenti Atak Helikopterlerimizi yaptık.
Biz bu kadar işi 6 insansız hava aracı ile yaptık. 2 bin 350 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu senenin başından itibaren 481 terörist. Dün 6 tane daha silahlı insansız hava aracı aldık jandarmaya teslim ettik. Yandı PKK.. Sınırımızın 25 km ötesindeyiz Kuzey Irak’ta.. İlk önce Zeytin Dalı ile Afrin’i tercih ettik. Şehitlerimizin ve bu milletin intikamını almazsak haram olsun. Onlar Kandil’de durmayacaklar. Yakındır…
2018 itibariyle toplam 33 üst düzey etkisiz hale getirildi. Kandilde ayırıl tırıl tırıl korkuyorlar her an Türkiye başımıza çökecek diye.