AYKAN’A SEVGİ SELİ!

Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  
AK Parti Trabzon'da, milletvekili adaylarının tespiti çalışmaları kapsamında STÖ’lerin katılımıyla, “Kimleri adayımız olarak görmek istersiniz?” sorusu ile temayül yoklaması gerçekleştirdi.
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde kurulan 13 sandıkta, sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve meslek odalarının temsilcileri oy kullandı. Oylamaya, yaklaşık 9 bin 500 STÖ temsilcisinin oy kullanma hakkı olduğu temayülünde 2 bin 923 kişi katıldı.

Sürecin en çalışkan ismi olarak göze batan eski belediye başkanı ve milletvekili Asım Aykan, alana gelmesiyle birlikte, üye ve vatandaşların sevgi seliyle karşılaştı. Siyasetin eski ve tecrübeli ismi Aykan, oylamaya katılan kitlelere ilgi ve alakalarından ötürü şükranlarını sunup, bol bolda hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Milletin partisi olarak, halkımızın sesine verdiğimiz önemi bir kez daha gösterdik” diyen aday adayı Aykan, AK Parti’nin Sivil Toplum Kuruluşlarına, tabana, demokrasiye ve halkın sesine milletvekilliği adaylığı sürecinde verdiği önemi bir kez daha gösterdiğini belirterek şunları söyledi:  "Milletvekili aday belirleme süreci devam ederken Ak partimiz STÖ’lere şehrinizde ‘Kimi aday görmek istersiniz? Sizce ilinize kim daha iyi hizmet eder?’ sorusunu sordu. Bu önemli kararı hep birlikte vermenin kıymetini partimiz STÖ’lerle paylaşıyor. Bu davranış, millet iradesine güvenen bir partinin yapacağı en açık icraattır. Gizliden değil; açıkça ‘Kimleri aday görmek istersiniz?’ diye soruyor. AK Parti, kurulduğu günden beri STÖ’lerin desteğini hep görmüş ve aldığı kararlarda da fikir birliğinde olmuştur. Bizler de milletvekili aday adayı olarak, aynı duygu ve düşüncelerin önemine inanıyoruz. Ortak akıl ile alınan kararlar her zaman doğruya en yakın kararlardır."

“Bu çalışmada, bir ülkede demokrasi kültürünün oluşma ve yerleşmesinde en önemli unsurlardan olan sivil toplum ve sivil toplum kuruluşlarının, siyasal ve toplumsal bakımdan önemi ele alınmıştır” diyen usta siyasetçi sözlerine şöyle devam etti: “Her toplumda devlet ve devletin dışında kalan bir işleyiş mutlaka var olmuştur. Bu nedenle sivil toplumun ya da politik toplumun tek başına bir anlam ifade etmesi mümkün değildir. Birbirlerinin lazımı ve melzumu olan bu iki oluşum arasında var olan akrabalık, çoğu kez anlaşamamazlıklarla bir mücadele şeklinde gelişim göstermiştir fakat kurulduğu günden beri, demokrasinin beşiği olarak gördüğü STÖ’lerle dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olan partimiz, bu hareketi ile yine demokrasiye olan inancını göstererek, fikir yolunda düşüncelerine başvurmuştur, çünkü katılımcı yapı, partimizin ilkelerinde olan demokratik düzeninin vazgeçilmez unsurudur” dedi.