KORAY AYDIN :BÜYÜKŞEHİR YASASI TAM BİR KAZIK 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

MHP Trabzon Milletvekili Adayları Koray Aydın ve Hüseyin Örs, hafta sonu seçim çalışmalarını Ortahisar'ın daha önce köy olan Subaşı, Karlık, Kireçhane ve Düzyurt'ta sürdürdü. Beraberinde MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, il ve Yöneticileriyle seçim çalışmalarını sürdüren Koray Aydın ve Hüseyin Örs, akşam da merkez Kalkınma Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdiler.
MHP Trabzon Milletvekili Adayı Hüseyin Örs, ziyaret ettikleri her yerde halkın yüzünün MHP'ye döndüğüne bire bir şahit olduklarını ifade ederek, köyler, sokaklar, meydanların, MHP'nin gelişini müjdelediğini vurguladı.
Hüseyin Örs, iktidarın baskılarından bunalan, yıllar yılı boş vaatlerle oyalanmaktan bıkan insanların akın akın MHP'ye geldiklerini belirterek, MHP'nin seçim beyannamesindeki vaatlerin büyük ses getirdiğini, insanlarımızın daha iyi hizmet alabilmek için kapatılan belde ve köylerin yeniden açılmasını beklediklerini vurguladı.

Ziyaretlerde en çok gündeme gelen Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin ve beldelerin durumu oldu. MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, seçim beyannamesinde açıkladıkları gibi, iktidara geldiklerinde kapatılan Belde Belediyeleri ve Özel idareleri yeniden kuracaklarını, mahalleye dönüştürülen köyleri de yeniden eski statüsüne kavuşturacaklarını söyledi.
Yeni büyükşehir yasasıyla Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olan köy kültürüne büyük bir darbe vurulduğunu belirten MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon'un en ücra köylerine kağıt üzerinde mahalle demekle sorunların çözülmediğini, Belde Belediyelerinin kapatılmasıyla da köylü kesimin yerinden verilen hizmet yönünden mağdur edildiğini ifade etti. Mevcut Büyükşehir düzenlemesinin köy ve beldelere hizmeti aksattığını, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ücra köşelere hizmet sunmaktan aciz kaldığını ifade eden MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "bir kar yağışıyla trafiği felç olan, köyüne, mahallesine hizmet sunmakta zorlanan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne mevcut yasa bir kaç gömlek büyük geliyor" dedi.