BAŞKAN GENÇ TOKİ'NİN KAPISNI ÇALDI İSTEDİĞİNİ ALDI 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç Yerine Vekalet olarak Firar Bayrak'ı bırakarak Haftasonuna kadar Ankara'da Ortahisar Belediye Binası için Trabzon Çocuk Yuvasının Belediye Envanterine alınıp TOKİ ile anlaşarak Ortahisar Belediye Binasını yapmak için elinden geleni yapıyor .

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç çeşitli istişarelerde bulunmak için Ankara’ya çıkarma yaptı. Özellikle Ortahisar Belediyesi’nin hayata geçirmek istediği projeler konusunda ilgili bakanlıklardan ve Trabzon kökenli bürokratlardan destek isteyeceği bildirilen Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ilk ziyaretini TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’a yaptı. Başkan Genç uzun zamandır şehirde konuşulan ve açılışı sürekli ertelenen diş hastanesi ile ilgili TOKİ Başkanı’yla bir araya geldi. Genç, diş hastanesinin durumu hakkında TOKİ Başkanı’na brifing verdi. TOKİ Başkanıyla varılan mutabakat sonucu hastanenin yapımını üstlenen firmanın sözleşmesi feshedilerek proje yeniden ihaleye çıkarılacak. Ayrıca bu firmanın uzun süredir maaşlarını ödemediği işçilerin maaşlarının da en kısa zamanda ödeneceği bildirildi. Başkan Genç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Diş hastanesinin yapımıyla ilgili bir süredir devam eden sıkıntıları biliyordum. TOKİ Başkanımızla bu sorunları görüşerek sorunun hızlı bir şekilde halledilmesi noktasında mutabakata vardık. Şu anda hastane ihalesini alan firmanın sözleşmesi sona erdirildi. Şimdi ise yeniden ihale yapılacak. Hastanenin en kısa zamanda bitirilmesi öngörülüyor. Hastane inşaatında çalışan ve emeklerinin karşılığını alamayan işçilerin de mağduriyetleri giderilecektir. Yine Pelitli kentsel dönüşümü ile ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde yıkımlar bittikten hemen sonra TOKİ o alanla ilgili belediyemizin hazırladığı projeyi uygulamaya koyarak çalışmasına başlayacaktır” dedi.

TURAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

TOKİ Başkanının Trabzon için bir şans olduğunu belirten başkan Genç, ” TOKİ Başkanlığı’na geldiği günden beri Trabzon’un her sıkıntısına ortak olan hemşerimiz Mehmet Ergün Turan’a şehrim adına teşekkür ediyorum. TOKİ Başkanımızın şehrimizden olması bizim elimizi güçlendiriyor. TOKİ Trabzon’da gerek konut üretiminde gerekse hizmet binalarının yapımında çok önemli görevleri yerine getirdi. Bir önceki TOKİ Başkanımız ve eski bakanımız Erdoğan Bayraktar’a ve  şimdiki TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan’a şehrin kentsel dönüşümüyle ilgili sorunlarla birebir yakından ilgilendikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.