Atakan Aksoy; Trabzon 50 Yıl Geriye Gitti 

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ziyaretinde “Trabzon kenti yanlış yönetim ve yanlış uygulamalarla 50 yıl geriye gitmiştir” dedi.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor. Bu ziyaretler kapsamında, beraberindeki partililerle TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’ne giden Aksoy, oda başkanı Muzaffer Aydınla istişarelerde bulundu.Trabzon Büyükşehir Belediyesi için adaylık sürecini değerlendiren Aksoy, “Ben belediye başkanı olmak için; başkan olmak istemiyorum. Ben çok farklı, önemli gelir getirecek projeleri, değişimin, yeniliğin, gelişimin anahtarı olan projeleri uygulamak ve Trabzon’a fayda oluşturmak için başkan olmak istiyorum. Bu sayede gençlerimiz için yeni istihdam kapıları açarak onlara ‘İYİ ki Atakan Aksoy belediye başkanı olmuş’ dedirtmek istiyorum” dedi.

TRABZON BİTİRİLDİ

Trabzon kenti yanlış yönetim ve yanlış uygulamalarla 50 yıl geriye gitmiştir” diyen Aksoy, “Bu şehir bitirildi. 2012’de AK Parti’nin Bakanı Zafer Çağlayan Beyin onayladığı İllerin Nitelikli Kalkınma Sıçrama Hızı isimli raporda Trabzon ilk 25 sırada bile yer almıyor. Trabzon’un ilk 10’da olması gerekirdi.  Gelir getirici işler yapmak zorundayız biz. Asfalt geri dönüşümü yapmak zorundayız. Yılda 50 milyon lira sadece asfalt dönüşümünden belediye kasasında kalır” diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sonlandı.

MESLEK ODALARINA

DANIŞACAĞIZ

Aksoy’un bu konuşmasının ardından sözü devralan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Muzaffer Aydın, mevcut belediye yönetiminin, sundukları bilgi ve dosyaları gereken ölçüde dikkate almadığını ve meslek odalarına danışmadığını söyledi. Aydın’ın bu sözleri üzerine İnşaat Mühendisleri Odası’nı projelerin merkezi olması hasebiyle çok önemsediğini dile getiren Aksoy, “Saha önemlidir şantiye önemlidir. Eğer Atakan Aksoy, ulaşım kürsüsünde profesör; eğer Atakan Aksoy’un hayatı üniversitedeki odasında geçmişse eleştirilsin. Atakan Aksoy nerededir, şantiyelerde, labaratuarda, belediyede, bakanlıklardadır. Ben başarılı öğretim üyesini odasında en az bulunan öğretim üyesi olarak değerlendiririm. İşini yapan dersine de giren ama yaşamın da içinde bulunan öğretim üyesi başarılıdır. Çünkü tecrübe sahada elde edilir. Sadece teori yetmez. Pratik de çok önemlidir. Bu anlamda bir şehirde dikkate alınması gerekenler sahalarda olanlardır. Yani sizlersiniz. Nasip olur da biz belediye başkanı olursak sizlerle kolektif bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz” ifadelerine yer verdi

TRABZON’DA VAHŞİ

DEPOLAMA YAPILAMAZ

“2004’te Avrupa Kalkınma Ajansı, Avrupa genelindeki belediyeleri değerlendirdi. Bu araştırmada Türkiyede değerlendirilen ülkeler arasında yer aldı. Değerlendirilen konu da Belediyelerin atık kompostların belediyelerce değerlendirilmesi konusu ve Türkiye bu değerlendirmede son sırada yer aldı” sözleriyle Trabzon’daki çöp sorununa da değinen Aksoy, şehirde artık vahşi depolama yapılamayacağının altını çizdi. Aksoy’un bu sözleri üzerine Akçaabat’ın Yıldızlı Mahallesi’nde yapılması planlanan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin şehir merkezlerine yakın olmaması gerektiğini belirten oda başkanı Aydın, bu atık su tesisinin yaşam alanlarında büyük ölçüde kokuya sebebiyet vereceği için uygun olmadığını söyledi. 

DESTEKLERDEN

YARARLANILMADI

Trabzon’da atık sorununu aşacak Biyorafineri Projesi’nden bahseden Aksoy, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli desteklerden yararlanamadığını belirtti. Aksoy, “Ben Trabzon’un atık sorununu uzun vadede çözecek Biyorafineri Projesi’ni sundum. Üstelik bu proje özgün kriteri olan bir projeydi ve desteklenme olasılığı da yüksekti. Çevremizdeki iller bu desteklerden yararlandı. Biz de atıkları bileşenlerine ayıran bu projeyi sunduk. Mesela fındık kabuğu; fındığın kabuğu içinden daha değerli çünkü içinde kağıt sektörünün hammaddeleri var. Büyükşehre bu proje sayesinde çok büyük gelir elde edeceğimizi de söyledim. Duvarlara 0 atık konsepti yazmakla; 0 atık konsepti olmaz. Biyorafineri projesini gerekli fonlara yazmış olsalardı; desteği almışlardı” diye konuştu.