ARSİN ÜLKÜ OCAKLARI VAKFI MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI SAVAŞ AÇTI 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Arsin Ülkü Ocakları “Madde Bağımlılığı'' ile ilgili seminer düzendi.Emniyet müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele memuru Murat Alparslan seminere katılanları bilgilendirdi.

Trabzon Ülkü Ocakları başkanı Mihrap Altınışık’ın katıldığı programda, Trabzon Ülkü Ocakları Teşkilat başkanı ve Arsin Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Örnek İse Konuşmasında,Türk İslam Ülkücüleri olarak bizler, Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi kapitalist canavarlara karşı korumak için Elif gibi dimdik duruyoruz.  Toplumumuzu Anne Babaları gençleri zararlı maddelere karşı bilinçlendiriyoruz. Arsin’de bile madde kullanım yaşı 14’e düşmüş aileler tedirgin olmuştur. Ülkü Ocakları olarak Gençlerimizi koruyor kolluyoruz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyelim. O yılan bir gün sizin çocuğunuza da dokunur, dedi.

Polis memuru Murat Alparslan yaptığı sunumlarda bağımlılık yaratan maddelerin özelliklerini, madde kullanımını etkileyen faktörleri ve korunma yollarını anlatırken, yasal cezalar hakkında bilgiler verdi. Madde kullanımına başlamadaki en büyük etkenin arkadaş çevresi olduğuna dikkat çeken Genç, bununla birlikte merak, ailesel ve çevresel sorunlar, özenme ve özgüven eksikliğinin madde kullanımına başlamada önemli faktörler olduğunu belirtti. Genç, “Özellikle lise ve üniversite döneminde edinilen arkadaş çevresine çok dikkat edilmeli, aileler bunun takibini yapmalıdır. Gençlerimiz maalesef “hayır” demeyi bilmiyor. Arkadaşlarının ricaları, baskıları, alaycı yaklaşımları sonucu dirençlerini yitirip madde kullanmaya başlıyorlar. Bir dal sigaradan başlayarak seviye seviye ilerleyip, en sonunda madde bağımlılığıyla tanışıyorlar. Madde bağımlılığıyla en büyük mücadele şekli başlamadan önlemektir. Ancak başlayan ve kurtulmak isteyen kişilere de “suçlu” değil “mağdur” gözüyle yaklaşılırsa, bu onlara mücadelelerinde destek sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.