Düzenlenen toplantıya Başkan Günnar’ın yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, diğer ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve il yöneticileri katıldı.

Günnar, "Milletin partisi, birliğin adresi olan AK Partimiz 27 Ağustos’ta Ankara’da 1.Olağanüstü Büyük Kongresi’ni yapacaktır. Partimiz bu kongreyle yeni genel başkanını seçecektir. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Ağustos günü açıkladığı gibi, kongremizde genel başkan adayımız Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’dur" dedi.

Olağanüstü kongrenin değerlendirmesini de yapan Günnar, "Olağanüstü Kongremiz’de, tarihimizde ilk defa milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı olan genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bayrak yarışında emanet yeni ellere teslim edilecektir. 27 Ağustos’ta liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu ilkeler, açtığı yol ve inşa ettiği hizmet yolunda yeni bir sayfa açılacaktır" diye konuştu.

“PARTİMİZİ 2001’DE KURDUĞUMUZDA ÜLKEMİZ HER ALANDA MAHRUMİYETLER VE KRİZLER İÇİNDEYDİ”

AK Parti'nin milletin umudu olarak doğduğunu ifade eden Günnar, "Partimizi 2001’de kurduğumuzda ülkemiz her alanda mahrumiyetler ve krizler içindeydi. Milletimiz yokluklara, yolsuzluklara, yoksunluklara mahkum edilmişti. Biz milletin bize verdiği güç ile her bir soruna el attık. Bugüne dek başkalarının “yapılamaz” dediği birçok büyük icraati gerçekleştirdik. Hayalleri gerçek yaptık. Ülkemizin çehresini değiştirdik. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma kadar her alanda yeni bir kalkınma hamlesi başlattık. Üretim arttı, ihracatta rekorlar kırıldı. Yıllardır bitirilemeyen projeler bitti. Ekonomimiz büyüdü. Türkiye ilklerle tanıştı. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden sosyal desteklere kadar her alanda milletimizin refahını yükselttik" ifadelerine yer verdi.

“DEMOKRASİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIK”

AK Parti'nin siyaseti güçlendirdiğini ve itibarlaştırdığını vurgulayan Günnar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasinin önündeki engelleri kaldırdık. İnsan hakları ve özgürlükleri genişlettik. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçtik. Çözüm süreciyle, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinledik. Güven ve istikrar ortamını koruduk.

Dünyada ülkemizi saygın, etkili ve güçlü bir konuma getirdik. Artık Türkiye yardım alan değil, yardım veren bir ülkedir. Türkiye bugün dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurun yanındadır. Demokrasi, refah ve açıklık ilkelerimizle model olduk. Bu 12 yılda bize karşı birçok kumpaslar kuruldu, engeller çıkarıldı, darbe teşebbüsleri oldu. Biz, milletimizin gücüne dayanarak bütün bu girişimleri bozguna uğrattık. Demokrasimizi güçlendirmeye, her türlü vesayeti kaldırmaya, hak ve özgürlükleri genişletmeye sürekli devam ettik. Milletimizin bize verdiği emaneti asla yere düşürmedik. Bizler AK Parti olarak bugüne dek demokraside, ekonomide, belediyecilikte, dış politikada yaptıklarımızla asla yetinmiyoruz. Bizim davamız milletimize layık olduğu demokrasiyi, refahı, gücü ve dünyada saygınlığı kazandırmaktır. Bunun için Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 için büyük hedefler koyduk. O ufka doğru bütün sevdamızla, gücümüzle, gayretimizle yürüyoruz."

“PARTİMİZ MİLLETİN BAĞRINDAN ÇIKMIŞTIR”

AK Parti'nin herhangi bir parti olmadığına değinen Günnar, "Partimiz milletin bağrından çıkmıştır. Bizim partimiz 'ben' demeden 'biz' diyenlerin, 'partimiz' demeden 'milletimiz' diyenlerin partisidir. Millete hizmeti aşk ile sevda ile benimseyenlerin; durmadan çalışanların, birliği, kardeşliği bayrak yapanların partisidir. İşte bu yüzden milletimiz, 2002’den beri girdiğimiz her seçimde bize her seferinde daha büyük oranlarda destek vermiştir. Milletimiz gerek ülke yönetiminde, gerekse belediyelerde bize olan güvenini sürekli göstermiştir. Bizim çabamız, bu büyük güvene daha çok çalışarak, daha yeni işler yaparak layık olmaya çalışmaktır. Hep daha iyiyi, daha güzeli ve daha doğruyu aramaktır. Asla yorulmayarak, durmayarak, yılmayarak Türkiye’yi bir dünya gücü haline getirmektir" ifadelerine yer verdi.


Günnar, yeni Türkiye'nin kapılarının açıldığına değinerek, "Başbakanımız ve Genel Başkanımızın 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesi ile Yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılmıştır. 27 Ağustos’ta yapacağımız 1.Olağanüstü Büyük Kongremiz ile Yeni Türkiye yolunda yeni bir aşama başlayacaktır. Türkiye, bu yeni dönemde daha yüksek irtifalara daha büyük bir hızla yükselecektir. Türkiye güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın rehberliğinde ve genel başkan adayımız, mevcut Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yönetiminde bu kutlu ve büyük yürüyüş yeni aşamalara, yeni ufuklara ulaşmaya devam edecektir. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. AK Parti; birliğiyle, beraberliğiyle, davasıyla, sevdasıyla ve aziz milletiyle bu yolda yürümeye devam edecektir. 1.Olağanüstü Büyük Kongremizin partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.