Ak Parti Trabzon’da kongre heyecanı devam ediyor. 
Bugün Şalpazarı ve Beşikdüzü ilçe kongreleri gerçekleştirilecek. Şalpazarı’nda Zeki Çabuk tek liste ile gidilen seçimde yeniden başkan oldu.
Pandemi tedbirlerinin alındığı kongreye, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Bölge Koordinatörü Polat Türkmen, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, Ak Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk ve yönetimi, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. 


YAPILANLARI AÇIKLADI
banner1726
Burada açıklamalarda bulunan Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, “Aşığı ve üyesi olduğum Ak Parimize 31 Mart 2014 yerel seçimlerinde 26 Kasım 2017’de Şalpazarı 5. olağan genel kongresinde Ak Parti Şalpazarı ilçe başkanı olarak seçildim. Bu koltuğa oturduk gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Kesinlikle polemik yapmayacağız. Şalpazarlıyız. Geçimimiz ve geleceğimiz de buraya bağlı. Ciddi bir birlik beraberlik sorunu olduğunu biliyorduk. 30 mahallemizi tek tek dolaştık. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tek tek not aldık. Mutlaka geri dönüş yaptık. Bir kenara atmadık. Çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 70’in üzerinde oy oranı ile ilçelerimiz arasında en yüksek oy oranını yakaladık. Şalpazarı hükümet konağı bitme aşamasında. 17 bin 395 metreküp ihale yapılarak mahallelere döküldü. Sokak aydınlatma çalışmaları yapıldı. Otobüs seferleri başladı. 3 yıl önce Şalpazarı merkezden su içilmiyordu. TİSKİ tarafından mahallelerimizin su projesi 30 Eylül’de ihaleye çıkıyoruz. Asfalt ve beton yaptık. Halı saha yapımı bitirildi. Bugün kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
İYİ PARTİ İL BAŞKANINA CEVAP VERDİ
İyi Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin, Ataman’ın sözlerini eleştirmesinin ardından Ataman’dan cevap geldi. Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, “İçme suyu ve yol problemi süresi içerisinde bitirilecek. Bu memleket bu millet bizim. Sorgulayın isteyin arayın. Daha iyisini yapalım. Bir konuşmam nedeniyle siyasi partimizin il başkanı bana sataşmış. Belediye başkan vekili olarak konuşmuştum. Siyaset il başkanı tarafından il başkanına karşı yapılır bize karşı değil. Popüler olmanın yolunu böyle seçmiş olmalı ki bana sataşmış hiç tavsiye etmem. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’e sahip çıkmak ne ise bugün Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmak odur dedim. Neresi yanlış bunun. Size bir şey anlatmak istiyorum. Hiç kimse Atatürk ile mukayese edilemezmiş. Bizim Atatürkçülüğünü ve milliyetçiliğini sorgulamak kime düşer. Dedem Atatürk’e cami yaptırmak istiyoruz diyor. Atatürk de hacıya 5 lira verin der. Hacı parayı almakta imtina eder Atatürk de sorar beğenmedin mi hacı. Ben Atatürk’ten para aldım desem millet inanmaz. Sonrasında telgraf çekilir. Benim köyümde camiyi yaptıran Atatürk’tür. Bu Atatürk’ü sorguluyorsunuz. Ak Parti’nin açılımı olmasaydı Eren Bülbül şehit olmazmış. Ak Partililer insanlar ölsün diye değil yaşasın diye uğraştı. Açılım süreci yaşanmasaydı doğu ve güney doğuda PKK’nı arkasındaki halk desteği kaybolmazdı. Siz onlarla seçime girdiniz. İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kimdi. HDP’ninki kimdi. İstanbul’da HDP’liler kime oy verdi kim kimle ittifak yaptı? Seçime girenlerin Ak Parti’ye diyecekleri tek söz yoktur. Diyarbakır’daki anaları çocukları teslim olduğunda bu millet Trabzon’daki analar babalar bile mutlu olmuyor mu? Bu çocuk teslim olduktan sonra anasının evladı. Süleyman Soylu terörle mücadelede size yeter de artar. Ekonomik mücadelede aslan gibi Berat Albayrak size yeter de artar” dedi.
TALEPLERİN BİR ÇOĞUNU TAMAMLADIK

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Şalpazarı ilçemizde güzel yatırımlara imza attık. Milletvekili olmadan önce geldiğimde hangi talep varsa bugün bunların birçoğunun hallolduğunu görmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.
Şalpazarı’nda dolaşırken öğretmen evi ihtiyacı var diyen öğretmenlerimize müjde gerçekleştirdik öğretmen evini tamamladı. Belediye binası, hükümet konağı ve kaymakamlık apartman dairesinde hizmet veriyordu.
Şimdi binalarımızı tamamladı. Hükümet konağımız da bitmek üzeredir. Şalpazarı’nın çehresi değişecek. Dere ıslah çalışmaları son sürat devam ediyor. İlçemizde spor bakanımıza teşekkür ediyoruz. Semt sahasının ardından Düzköy mahallesinde de semt sahasının ihalesi yapılacak. Gençlik merkezi kuruyoruz. En önemlisi bir eser bırakmaktır. 7. kongrelerimizi büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştiriyoruz.
Sizlere hizmet etmek için siyasete talip olduk. Bu doğrultuda icra etmeye çalışıyoruz. Karşınıza boynunuz bükük çıkmayacağız inşallah. Boynunuzu eğdirmeyeceğiz” diye konuştu.