Ak Parti Ortahisar’da Temel Altunbaş’a Vize Verdi 
Haber Melek Çakır www.trabzonhaber24.com

Ak Parti Ortahisar Kongresine İçişleri Bakan Süleyman Soylu'nun yanısıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Av.Ayşe Sula Köseoğlu ve Av.Salih Cora ile belediye başkanları, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
LİSTE SON ANDA NETLEŞTİ
Mevcut Başkan Temel Altunbaş adaylığında tek listeyle gidilen kongre öncesinde dikkat çeken bir gelişme de yaşandı. Listelerde son anda değişiklik yaşandığı ve bazı isimlerin çıkarılması sonrasında listenin yeniden oluşturulduğu belirtildi. Listelerin yeniden düzenlenmesi sonrasında, baskıya son dakika gönderildiği kaydediliyor. 
TEMEL ALTUNBAŞ'A YOĞUN İLGİ
Mevcut Başkan Temel Altunbaş ve miletvekilleri salona girişte partililerin yoğun ilgisiyle karılaştı. Partililer, tek liste ile gidilen kongrede yeniden başkanlığa seçilecek olan Temel Altunbaş'ı tebrik ettikleri görüldü. 
YÖNETİM KURULU İSE SÖYLE OLUŞTU
Başkan Temel Altunbaş
Asıl Yönetim Kurulu Üyeleri: 
Abdulhalim Egeli, Ali Yılmaz, Bukeyir Çakmak, Cihan Kayar, Ekrem Zengin, Emine Yıldırım, Eslem Çavdar, Hasan Basri Hatipoğlu, Hayrullah Baytar, Hüseyin Canım, Kani Bal, Kübra Kurt, Mehmet Turhal, Muzaffer Mutlu, Nagihan Ayyıldız, Nihat Akyüz, Ömer Altıntaş, Sabri Berber, Sadullah Demirbaş, Seyit Hisoğlu, Şener Satılmış, Turan Moradoğlu, Yusuf Haldızoğlu Zeynep Demirmenci, 
Yedek Üyeler: 
Çetin Çiçek, Mustafa Demirbaş, Tahir Yılmaz, Temel Bektaşoğlu, Hayati Özdemir, Mustafa Şahin, Ömer Aydın, Birol Karabina, Aziz Bakır, Eyüp Alemdağ, Sezgin Kartal, Yakup Yılmaz.
SALONDA KUDÜS AYRINTISI
ABD Başkanı Trump'in Kudüs'ü İsrali'in başkent ilan etmesinin yankıları Ortahisar İlçe Kongresine de yansıdı. Salonda asılan posterlerde, "Kudüs kırmızı çizgimizdir" yazıları dikkat çekti.
ALTUNBAŞ: MÜSLÜMANLARA, MAZLUMLARA UMUT OLACAK..
Kongrede ilk olarak mevcut Başkan Temel Altunbaş konuştu. Altunbaş, "2002 yılından beri bu partiye hizçmet etmiş arkadaşlarımız ar. Mevut dönemde yönetimde birlikte olduğumuz süreçleri birlikte atlattığımız yönetici arkadaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kongreler yenilenmek heyecanlanmak için oluşturuluyor. Ama sadece bundan ibaret değil. Sadece Ortahisar İlçe Başkanı ve yönetimini belirlemeyeceğiz. Buradan verecek olduğumuz mesajlarla Müslümanlara, mağdurlara, mazlumlara umut olacak. İçerde ve dışarda ihanet içinde olan düşmanlara çok güçlü mesaj vermiş olacağız. Bizmi sesimiz Filistin'den duyulmuş olacak ki... Suriye'den Irak'tan duyulmuş olacak. 2019 bizler için çok zorlu olacak. Yapmış oludğumuz ekiplerle, inşallah sadece elimizi değil bedenimizi taşın altına koyacağız. Bu yolda bizim asla nefis yapmamamız lazım. Egolarımıza aldanmamamız lazım. Bizim bu süreç içinde bir birimizi kırmamamız lazım. Bir birimizin hataları varsa onları örtüp yolumuza devam etmemiz lazım" dedi.
GÜMRÜKÇÜOĞLU: BİZİM VAZİFEMİZ..
Trabzon Büyküşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Bu şehrin bu büyük avantajı ülkenin birlik beraberliğine büyük katkı göstermeye devam ediyor. Sayın Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımıza refakatle gece gündüz çalıştı. Yunanistan'da oldu. Oradan Tahran'a geçti. Terör örgütlerinin yapacakları hainlikleri önlemek için orada resmi görüşmelere devam etti gece yarısı buraya geldi. Milletvekillerimiz de görevli. Gecelerini gündüzüne katarak vatanımıza hizmet ediyorlar. En fazla birliğe ve beraberliği ihtiyacımız olan bu dönemde, bu birliğin beraberliğin en iyi şekilde devam ettirmek bizim vazifemiz. Hepimizin vazifesi. 2019-23-53-71'e sayın Cumhurbaşkanımızı söylediği gibi yürümeye devam edeceğiz" dedi.
REVİ: CHP BECERİP ORTAHİSAR'DA DÜZGÜN KONGRE GERÇEKLEŞTİREMEDİ... İ
 İl Başkanı Haydar Revi, "Ülke olarak küresel güçlerin ve üst aklın saldırıları ile karşı karşıya kaldığımız bu günlerde hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Milli birlik ve kardeşliği sağlayacak, seçimlerde partimizin oy oranını yüksletmek için var gücümüzle çalışmakmız gerek. Gücünü milletten alan AK Parti'nin hızını kesmek, hem içeriden hem de dışarıdan sayısız operasyonlara maruz kaldık, kalmaya devam ediyoruz. Her saldırıları, E muhtura, gezi olayları, 17-25 darbe girişimlerini, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde milletimizle berteraf ettik. 
Her türlü yok edici milletimizin desteği ile yok ettik. Baktılar böyle olmuyor. Bu sefer 15 Temmuz darbe girişimiyle doğrudan Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak ülkemizi ele geçirmeye çalıştılar. Darbeye darbe yaptık. Milletin egemenliğini darbecileri teslim etmedik. 
Ortahisar ilçe kongremizi greçekleştirdikten sonra il kongremizi yapacağız. Kongrelerimiz bizi daha da güçlendirdi. Parti olarak teşkilatlarımızla bbirlikte dinamik şekilde gireceğiz. Kongrelerimizle kendimizi yeniledik, yenilemeyi sürddürüyoruz. Kendisini yenilemeyen CHP iftira ve yalanlarıyla dış odakların taşeronluğunu yaparak partimizin hızını kesmeye çalışıyor. CHP işi gücü bırakmış AK Parti'ye iftira atmaya çalışıyor. 
İdris Akyüz, AK Parti kongrelerinin tek liste ile gerçekleşmediği için demokrasi kültürü olmadığını söylüyor. Daha Ortahisar'da becerip düzgün kongre gerçekeştiremediniz. İdris Akyüz, tek liste ile gidelemeyen kongrede demokrasi kültürü olmadığnı söylüyor, Haluk Pekşen ise tek liste ile gidilmesini isterdim diyor.
BALTA: ZENGİNİZ, ZENGİNLİĞİN KIYMETİNİ BİLMEMİZ LAZIM T
TBMM Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Mlletvekili Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanlığını , CHP'den kazanma sürecini anlatırak, "Bir akşam, sayın Cumhurbaşkanımız mitinge gelecek. Bayyrak asıyoruz. Ama araç yok. İtfaiye aracı bulamıyoruz. Merkezden bize vermiyorlar. Arsin Belediye Başkanımız Erdem Şen'i aradım. Erdemcim bize itfaiye aracı lazım. Başkanım ne emrediyorsan göndereyim demişti. O zaman dünyalar bizim olmuştu. Bu arkadaşlarımızın hepsi bu hedefe ulaşmak için gece gündüz bizimle çalışmıştı. 
Kapatma davası açılmıştı. Bir taraftan yerel seçimlere hazırlanıyoruz, bir taraftan kapatma davası var. Bu partiye gönül vermiş arkadaşlarımız. 
bu davaya gönül vermiş kardeşlerimizle el ele vereceğiz, gnöül gönül vereceğiz 2019'da hem yerel seçimlere hem Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine, hem de milletvekilliği seçimlerine hazırlanacağız. 8 Milletvekiliyken 6, 6 milletvekiliyken 5 milletvekilini aldık. Bizler milletvekili arkadaşlarımız hepsi Genel Merkez nezdinde de Cumhurbaşkanlığı nazarında hepsi güvenilir. Riskli nöbetlere, görevlere getirilmişlerdir. 
Çok zenginiz. Zenginliğin değerini bilmemiz lazım. Şimdi 5 milletvekilimzi var, 18 Belediye Başkanlığının 16'sı bizde. Bu zenginliğin kıymetini bilmemiz lazım" dedi.
SOYLU "2 KİŞİNİN PEŞİNDEYİZ"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, özetle şu şekilde konuştu: 
"Bugün İstanbul Beşiktaş'tüa Çevik Kuvet polislerimize hain saldırı gerçekleşmişti. O şehit olan evlatlarımızın cenaze töreninde bir söz vermiştik. Kanlarını yerde bırakmayacağımızı ifade etmiştik. Üzerinden 1 yıl geçti. O hain terör örgütünün bütün eylemlerinden fitil fitil burunlarından getirdiğimizi söylemek istiyorum. O talimatı veren 2 kişi kaldı. O talimatı veren 2 kişinin peşinde olduğumuzu sığındıkları inlerinde deliklerinde bulunacağımızı o anlayışı inancla onlara nasıl bedel ödettireceğimizi göreceksiniz. 
O 2 kişinin ismini anmadan, arkadaşlarımıza orada ki o katilleri almazsanız gözümüz açıkta kalır demeden toplantıyı bitirmiyorum. O iki kişiyi aslanlarımız evlatlarımızı her noktada arıyor. Nereye kaçarsa kaçsınlar, o çocuklarımızın kanı yerde kalmayacak. 
Bugün terör örgütü tasfiyet noktasına geldi. 
Allah bütün şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. 
BU KONGRELER SADECE YÖNETİMLERİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YAPMIYORUZ... 
Hemen hemen bütün ilçe kongrelerinde söylüyorum. Biz bu kongreler sadece yönetimleri değiştirmek için yapmıyoruz. bu kongreler sadece AK Parti ile ilgili kongreler değildir. Bu kongreler umut, gelecek kongreleridir. Bu kongreler aynı zamanda fitne ehlinin kulak verdiği kongrelerdir. Bizi izliyorlar. Sesimiz biraz kısılırsa, Allah muhfaza sesimiz dünden daha gür çıkmazsa, bu dünyada zalim güler mazlum ağlar. 
Vesayetle, ekonomiyle, kardeş kavgalarıyla, terörle sesimizi kısmaya çalıştılar. Ama bu milletin evletları 15 yıldır önümüze koydukları bütün engelleri tek tek yıktık. Vesayeti yıktık. Ekonomimizi ayağa kaldırdık. Ülkemizin içine yuvalanmış bütün terör örgütleriyle kıyasıya mücadele veriyoruz. büyük bir yol kat ettik. Büyük bir mesafe kat ettik. 
Biz bu mücadelede sona geldikçe cepheyi başka noktalara kurmaya başladılar. Biz Doğu ve Güney'ed tezagahlarını bitirdikçe onlar daha güneyde tezgah kurmaya çalışıyorlar. 
4 BİN TIR KENDİ ÜLKELERİNİ Mİ KORUMAK İÇİN GETİRDİLER
Bu bölgeye 4 bin tır silah ve mühimmat getirdiler. Kendi ülkelerini korumak için mi buraya geliyorlar. Bu silahlar kimin canını yakacak. Amerikalıların mı? Hayır. Sorarsan Daeş ile mücadele ediyorlar. Rakka'da anlaşıp Daeş'lileri saldılar. Madem Rakka'dan salıyorsun. Guantanemo'dakileri niye salmıyorsun. Amerikanın bir yandan PKK ile anlaşıp, öte yandan bütün dünyaya ben terörle mücade ediyorum demesi inandırıcı değildir. Şimdi Daeş kalmadı. bu 19 üs, 4 bin tır silah malzeme orada durmakta. Dünyayı ahmak mı sanıyor. 
Ortadoğu'ya ait olmayan 2 ülke bugün orada oyun kurmaya çalışıyor. İsrail, hiç heveslenmesin. Amerika hiç heveslenmesin. Bütün dünyaya haykırıyoruz. Kudüs onlara yar olmayacaktır. 
ABD'NİN KUDÜS İLE İLGİLİ KARARI HAYAT BULMAYACAK
ABD'nin Kudüs ile ilgili kararı hiç bir zaman hayat bulamaycaktır. Kudüs meselesi oldu bittiyle halledilecek mesele değildir. bu coğrafyada insanlara çektirdiğiniz acı, terörle mücadele bahanesiyle orta doğuyu ateş haleni egetirenler, silah deneme poligonu haline getirenler.
Suriye'yi karıştır, Lübnan'ı karıştır, İsrail'in ekmeğine yağ bal sür, sonra dünyaya terörle mücadele ediyorum diye hikaye anlat. Senin hikayelerine karnımız tok ABD..
Orta Doğu Kimsenin babasının çiftilği değil. 4 bin değli, 40 bin tır malzeme getirseniz de sonuç değişmeyecekt
MİLLETTEN TOKAT YİYEN ADAM AKILLANMADI
Türkiye'de ki siyasi istirara, saldırı varsa biz bu siyaset bezirgahını ya o ihanetin içinde ya da savunmasında görüyoruz. Vekilleri terörist cenazesindeyken, kendisi terörist olsa niye vuruyorsun savunması yapan, hapishanelerde ziyaret eden, attığı her adımda aziz milletimizi inciten girdiği her seçimde milletten tokat yiyen bu adam belliki akıllanmamış. 
Açıklayacağım, büyük kıyamet kopacak, rezil olacaklar dedi. Önce çıktı kağıtları salladı. Ver bakalım dedik. Suç var mı? Suç varsa savcılığa verelim didik. Evrakları günler sonra basına verdi. Bütün Türkiye gördü ki dağ fare doğurmuş. Avukatlar suç duyurusnda bulundu. Konu mahkemeye intikal etti. Kurulları hepimizi asmakla tehdit etti. 
Dünde şahsıma yönelik laf etmiş. Seni asmayacağım rezil edeceğim. 
kılıçdaroğlu senin aklın gibi ipin de çürüktür sen onu da beceremezsin. 
Kılıçdaroğlu, sana açık açık söylüyorum. Sen bittin. Dün yolsuzluk marketinin önünde çektirdiğin fotorğaf tarih boyunca boynunda asılı yafta olarak asılacaktır. 
GÖZLERİNDEN ÖPERİM KILIÇDAROĞLU
Kılıçdaroğlu, daha bitmedi?
Gözlerinden öperim Kılıçdaroğlu... 
Kılıçdaroğlu daha bitmedi?
Gözlerinden öperim demekle bırakmıyorum, daha yeni başladı. Yanına doktor al Kılıçdaroğlu, ayınana doktor. 
Sen daha kimi tehdit ettiğinin farkında değilsin. 15 Temmuz gecesi koşarak kaçtın. 
Yollarda, güya sözde adalet yürüyüşünde vatana ihanet edenlerle kol kola yürüdün
Kılıçdaroğlu, sana bir şey daha söyleyeyim aklında kalsın. 
Turbun büyüğü heybede Kılıçdaroğlu.. 
Sen tabi ki, o meşhur çarklarını yine yaparsın önümüzde ki günlerde.. Deniz Baykal'ın hayatının en zor günlerinde evine gidip çıkışta aday değilim dediğini sonra aday oludğunu yazan gazeteleri okumazsın. 
MAHKEMEYE SAVUNMA GÖNDERİRKEN HATIRLAMIYORUM DEDİ
Yine sayın Baykal'a yapılan o kumpasın kasedini Cumhurbaşkanımızın izlediğini iddia etti. Canlı yayından sonra mahkemeye savunma gönderirken hatırlamıyorum dedi yine çark etti. 
Külliye'de yalan ve sahtekarca altın klozet var dedi. Davet ettiler. Utanmadı yine çark etti. 
Bir ara kaçtane FETÖ'cü, milletvekillerinin ismini açıklayacağmı dedi. Bylock'çu bakanların ismini açıklayacağmı dedi. Bu siyasi sahtekarın yaptığı tek iş çamur atmak. 
Kendi danışmanı FETÖ'nün en önemli adamlarından biri çıktı. 2 tane CHP'li vekil hakkında FETÖ kumpasında yer aldıkları için mahkeme yakalama kararı çıkarttı.
O adada Cumhurbaşkanımız ve yakılarının hesabı bulunduğunu ispat etmezsen şerefsizsin ve siyasi sahtekarsın..
CHP'lileri sesleniyorum. Maalesef içinize dış güçlerin maşaları giriyor. 80 darbesinde Türkiye'nin geldiği noktada üzülüyorsunuz. 28 Şubat'ı alkışlayanlardan üzülüyorsunuz. Bu dış güçlerin maşalarını ellerine vermiş oldukları paçavraları Türkiye'de çamur atarak itibarsızlaştırmaya çalışanları içinizden temizleyin.
Trabzon ile ilgili yatırımları da sıralayan Bakan Soylu, 600 yataklı Şehir Hastanesinin bin yatağa çıkarıldığnı açıkladı. Bakan Soylu, bin yatarkıl hastanenin önümüzde ki ay kararının çıkmasının beklendiğini kaydetti. 
Bakan Soylu, "Büyük ölçekli projelerimiz sürmekte. İnşallah önümüzde ki ay Trabzon'da bin yataklı şehir hastanesinin kararı şuanda Sağlık Bakanlığında bitti. Normalde yatırım programımızda 600 yataklı hastane var. O bin yatağa çıkarıldı. Trabzon'umuza bir Trabzon daha katan bir şehir hastanesiyle geleceğe hep beraber atım atacağız. 
DEMİRYOLU, 2019'DAN ÖNCE BAŞLAYACAK
Yatırım adası arsin'de bütün hızıyla meclisten çıktı. Trabzon Üniversitesi Akçaabat ile en yakın zamanda buluşacaktır. 
2 meselemiz daha var. Trabzon Erzincan demir yolu. Bunu tekrar altını çizerek söylüyorum. 2019'dan seçimlerden önce inşallah başlayacak. 
Bir meselemiz daha var. Söz verdiğimiz. Trabzon havalimanın yenilenmesi meselesi. Onu da biraz dürtersek inşallah bir noktaya gelecek. Çalışıyoruz gayret ediyoruz. Ama diğer meseleler 2019 seçimlerinden önce söz verdiğimiz gibi... 
KTÜ içerisinde 71. 3 milyon bedelli Farabi Çocuk hastanesi inşatımız devam ediyor. Yine üniversite bünyesinde diş hekimliği Fakültemiz devam ediyor. 80 milyon bedelli