AK PARTİ ''MEME KANSERİ FARKINDALIK HAFTASI'' ETKİNLİĞİ YAPTI
Haber : Melek Çakır / Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Ak Parti Ortahisar Kadın Kolları ,kadınların korkulu rüyası meme kanseri ile ilgili önemli bir faaliyete imza attı.
Trabzon Çukurçayır'da  ‘Meme Kanseri Farkındalık Haftası’ çerçevesinde bir program düzenlendi.Programda  konuşan Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolalrı Başkanı Bahar Ayvazoğlu , 20-30 yaş arası kadınların 3 yılda bir, 30 yaş üzeri kadınların ise yılda bir kere genel cerrahi uzmanına muayene olması gerektiğini söyledi.

Meme kanserinin insanlık tarihi ile aynı olduğunu belirten Bahar Ayvazoğlu,  Eskiden  meme kanseri daha az görülüyordu ve hastalık bir kadında ortaya çıktığı zaman o kişinin öleceği biliniyordu. Çünkü o zamanki imkanlar kısıtlıydı. Tedaviye yönelik araştırma ve çalışmalar 1800’lü yılların sonlarında Londra’da başladı. Dünyada kadınlarda görülen en sık kanser türü meme kanseridir. Amerikalı bilim adamları yaptıkları çalışmalar sonucunda 8 kadından birinin meme kanseri olacağı kanaatine ulaşmışlar. Meme kanseri kadınlarda en sık ölüme sebep olan kanser türleri arasında ikinci sırada yer alıyor’ dedi. Başkan Ayvazoğlu her Kadının yılda en az bir defa Kontrol yaptırması gerekmektedir dedi. 

Daha Sonra Ak Parti Toplantıya Katılan Ak Parti Trabzon Milletvekili Adayları Süleyman Soylu,Ergin Aydın,Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu,Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nagihan Ayyıldız ,Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ve Çukurçayı Mahalle Halkının katıldığı Toplantıda Ortahisar Kadın Kolları Başkanı Nagihan Ayyıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Soylu ,Ergin Aydın ve diğer katılımcılara Günün anlamını ve Önemini belirten Farkındalık Kurdelasını yakalarına  taktı.