AK PARTİ İLE MHP ANLAŞTI HÜKÜMET KURULUYOR 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

MHP’nin, “HDP’li bir koalisyona” kapılarını sonuna kadar kapatmasının ardından Ankara kulisleri yeni bir iddiayla hareketlendi. MHP’nin AKP ile anlaştığını öne sürdü. Anlaşmaya göre sekiz bakanlık MHP’nin olacak ve çözüm süreci devam edecek.

Posta gazetesinde yer alan habere göre AKP-MHP anlaşması ile oluşacak tablo şöyle:

- Meclis Başkanı MHP’li olacak.

- Çözüm Süreci’ne ‘Demokratikleşme’ denecek. Çatışmasız ortamın devamı için adımlar sürecek. Terör başlarsa kararlılıkla üstüne gidilecek.

- 4 eski bakanın Yüce Divan’a yollanmasına AKP engel olmayacak.

TUĞRUL TÜRKEŞ: ESKİDEN BERİ YAKINLIK VAR

Cnn Türk’te Hakan Çelik’in Hafta Sonu Keyfi programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş koalisyon iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Hakan Çelik’in koalisyon için “AKP ve MHP yakınlaşmış mıdır?” sorusuna Tuğrul Türkeş “Her partiyle eskiden beri yakınlık var, partiler geçirgendir” yanıtını verdi.

BAKANLIKLAR BİLE BELLİ

Koalisyon iddialarına ilişkin bir iddia da yandaş Yeni Şafak gazetesinden geldi. Manşetten verilen “Bayrama Hukümet” haberinde Ramazan bayramına kadar yani 1 ay içerisinde MHP ile AKP’nin koalisyon kuracağı duyuruldu. Haberde “Olası bir AK Parti-MHP hukümetinde İçişleri, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir Başbakan Yardımcılığı’nın MHP’ye verilebileceği Ankara kulislerinde konuşuluyor” ifadelerine yer verildi.