Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Berat kandilini Tebrik etti 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz Mübarek Berat kandili öncesi Bir mesaj yayınlayarak İslam Aleminin ve Hemşerilerinin Kandilini tebrik etti. 

Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz ; 
 Berat Gecesi, kandiller geçidi mübarek üç aylar içinde bize Ramazan’ın yaklaştığını haber veren en yakın kandildir.

Kutsal geceler; kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için önemli fırsatlardır. Bu gecelerde esas amaç, Sevgili Peygamberimizin “ibadetin özü” dediği dualarla gönül dünyamızı temizleme gayretidir. Başta ana-baba ve akrabalarımız olmak üzere olabildiğince geniş çevreyle tebrikleşerek/kandilleşerek çokça hayır dua almaya bakmalı; dargınlıkları, kırgınlıkları bir tarafa bırakmalı, kırık gönüller tamir edilmeli, imkânlar dâhilinde yardım ve paylaşımı hayata yaymalı ve yaygınlaştırmalıyız.

Berat, borçtan, cezadan, günahtan kurtulmak, arınmak demektir. Yüce Allah kullarına çok merhametlidir. O’nun bize ikramı olan maddî-mânevî nimetlerini saymakla bitiremeyiz. Berat Kandili de bu sayısız nimetlerden biridir. El açıp Rabbimize, kusurlarımızdan, günahlarımızdan pişmanlık duyarak yakarış gecesidir. Bu gecenin önemli bir özelliği de “Tevbeler Gecesi” olmasıdır. Tevbe kötülüklerden, günahlardan vazgeçip iyiliklere yönelmenin ilk adımıdır. Peygamberimiz Berat gecesinde ibadete yoğunlaşmamızı, gündüzünde de oruç tutmamızı tavsiye ediyor ve tevbe ederek arz ettiğimiz dualarımıza Yüce Allah’ın icâbet edeceğini bildiriyor.

Bu kandil gecesinde çokça dua edelim. Kendimiz için, geçmişlerimiz, akraba, komşu ve dostlarımız için, müminler için, dünya ve ukbâmız için dua ve niyazda bulunalım. Yüce Mevlâ’dan bu gecede gönüllerimizi kötü duygulardan, manevi kirlerden arındırmasını kardeşlik duygularımızı geliştirmesini niyaz ederim.

Maddî-mânevî bütün sıkıntılarımıza, bunalan ruhlarımıza, daralan kalplerimize bu gecenin bir şifa olması duası ile halkımızın, Müslüman Türk dünyasının ve İslam âleminin Berat Kandilini kutlar, barışın, adaletin, kardeşliğin, hoşgörünün,  huzur ve mutluluğun bütün yeryüzünde tesisini ve devamını Yüce Allah’tan niyaz ederim."