Ak Parti Trabzon 7. Olağan Kongreleri başladı. İkinci kongre Araklı’da gerçekleşirken mevcut başkan Şaban Bıyık tek liste ile gidilen seçimde yeniden başkan oldu. 

YOĞUN KATILIM OLDU

Pandemi tedbirlerinin alındığı kongreye, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Bölge Koordinatörü Polat Türkmen, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Demirtaş ve Hasan Dilekoğlu, Ak Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık ve yönetimi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, Ak Parti Trabzon eski Milletvekili Adayı Selçuk Çebi, partililer ve davetliler katıldı.

 

BAŞKAN BIYIK YAPILANLARI ANLATTI

Burada açıklamalarda bulunan Ak Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık, “18 yıldır inandığı değerlere büyük ve kutlu dava Ak Parti’nin neferi olmaktan mutluluk ve şeref duyuyorum. 6 yıldan uzun bir süredir ilçe başkanlığı olarak görev yapmaktayız. Bize bu görevi tekrar layık gören herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yönetim kurulumuza, kadın ve gençlik kollarımızda, belediye başkanımıza ve meclisimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ak Parti’mizden ilçemiz çok hizmetler aldı. TOKİ 1 ve 2. etap ile 3. etap projesi var. 216 dükkanlı sanayi sitesi bitti sahiplerine teslim edildi. Orman binamız tamamlandı ve birçok hizmet yapıldı. Bu hizmetlerde emeği olan bakanlarımıza ve milletvekillerimize, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Araklı Karadere’nin ise 0-7 km’si duble olarak tamamlandı” dedi.

ARAKLI’YI İSTİHDAM ALANI YAPMAK İSTİYORUZ

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Araklı ilçemizde neyi vadettiysek onun mutluluğunu yaşıyoruz. Araklı ilçemiz Trabzon’un büyükşehir olmasıyla beraber 48 binlik nüfus ve 50 mahalleyiz. Bizler sizlerle teşkilat arkadaşlarımızla buralara hizmeti getirdik. Getirmeye de devam ediyoruz. Bundan 1 yıl önce yine Araklı ilçemizde büyük afetle karşı karşıya kaldı. Şehitlerimiz oldu. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyoruz. Sahaya çıktığımızda vatandaşımızın yanına gittiğimizde Cumhurbaşkanımıza yüzde yüz desteğini veriyorlar. Vatandaşlarımızı kırmadan dökmeden hizmetlerimizi yerine getirdik. Yol ağımız çok fazla. Şartlar da zor. Betonu asfaltını yaptık. Yaptıkça daha çok istiyorlar. İnşallah başardık başarmaya devam edeceğiz. Bizler vadettiğimiz projeleri sayın başkanımız açıkladı. En büyük projemiz 59 yıllık saniye sitemiz yoktu. Allah’a şükürler olsun. 2019’da Cumhurbaşkanımız ziyaretinde Trabzon’un en önemli projelerinden birini yaptığımızı söyledi. Bir vatandaşımız çok çektirdi ama dolayısıyla hedef doğru idi. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Belediyemiz olarak teşkilatımızla büyük bir çalışma başlattık. Araklı Bayburt yolunun yapılacak olduğunu düşünüyoruz. Büyük sanayi sitesi çalışmalarını başlattık. Araklı’yı istihdam alanı yapmak istiyoruz. Adliye sarayımızı da bu ayın sonunda projesi ihaleye çıkacak. Araklı’mıza onu da kazandıracağız” diye konuştu.  


AK PARTİ’NİN KUMAŞINI MİLLET DOKUDU 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “19 yıldır partimize hizmet eden tüm mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Büyük ve güçlü Türkiye hedefi ile çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmayan ve birinci parti yapan kıymetli vatandaşlarımıza en büyük teşekkürü yapmak istiyorum. Ak Parti’yi diğer partilerden ayıran en büyük özellik kuruluşundan itibaren sırtını millete dayayan bir parti oldu. Ak Parti’nin kumaşını milletimize dokudu. Cumhurbaşkanımız dünya 5’ten büyüktür diyerek ümmetin umutlarını taze tutmayı başarmıştır. Partimizin kuruluşundan itibaren her alanda gerçekleştirdiği atılımlar var. Hepimizin hizmet anlamında vatandaşa anlatacağı çok şey var. Hizmet yapmanın yatırım yapmanın yarında çok önemli bir görev veriyor. Bu da gönüllere dokunmak. Belediyelerde karşılığı ise gönül belediyeciliğidir. Giresun’da sel felaketi oldu geçtiğimiz günlerde. Gönüllere dokunmak ne diye sorarsanız sabahın ilk ışıklarında 4 bakan hazır bulundu ve 2-3 hafta sabah akşam demeden oradakilere vatandaşlara sahip çıkması ve kucaklaması gönüllere dokunmaktır. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi sadece Ortahisar’a değil 18 ilçenin tamamına imkanlarımız dahilinde hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Ortahisar ve Akçaabat’tan sonra en büyük nüfusu olan ilçe Araklı. Büyükşehir’den bu anlamda büyük bir pay alması da Araklı’nın hakkıdır. Bu ilçeye hizmet götürmeye çaba sarf ediyoruz. Biraz önce bahsedildi Trabzon-Rize caddesi. Bu caddeyi Karadeniz’de örnek olabilecek. Altyapı ve üst yapısı ile ışıklandırması ve peyzajı ile örnek bir cadde haline getiriyoruz. Bir kent meydanı yapım sürecinde Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük desteği vereceğiz. Bunun sözünü de buradan vermiş olalım” ifadelerini kullandı.

SİYASETTE BARDAK HİÇBİR ZAMAN DOLMAZ

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “İçeriden dışarın kuşatmaya çalışanlara da fırsat vermedik. Bugün Türkiye Suriye’de terör devleti kurulmasının karşısında sessiz kalmış olsaydı Kuzey Irak’ta Kürdistan’ın kurulmasına müsaade etseydi, Doğu Akdeniz’de olmasaydı, mazlum milletlerin sesi olmamış olsaydı, Kudüs’ün İsrail’in başkenti yapılmaya çalışıldığında sesi çıkmamış olsaydı bugün Türkiye belki kendi içerisinde bir mücadele içerisinde kalır hiçbir zaman büyümez, gelişmez ve kabuğunu kırmamış olurdu. Hiç taviz vermedik dik durduk. Dünden daha güçlüyüz yarınlara da emin adımlarla ilerlemekteyiz. 15 Temmuz’da hain darbe girişimine milletçe karşı durduk ve ikinci kurtuluş mücadelesini verdik. Bundan sonra da hedeflerimiz büyüktür. Siyasette bardak hiçbir zaman dolmaz. Bizim büyük hedeflerimiz var. Biz milletimizle beraber yürüyeceğiz. Aynı heyecanla yolumuza devam edeceğiz Araklı’da 7. Olağan Kongre’yi yapıyoruz. Siyasi parti açısından iftihar tablosu” şeklinde ifadeler kullandı.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Kongrede söz alan Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da katılımcılara teşekkür edip, göreve devam edecek olan mevcut başkana teşekkürlerini dile getirdi.

TEŞKİLAT YAPIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “7. Olağan Kongre sürecimiz ilçemize şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Partimizin bugünlere gelmesinde bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız başkanlığında tüm engelleri aşarak buralara geldik. Bu kutlu yürüyüşü bugünlere kadar taşıdık. Daha önce teşkilatlarımızla buluşmayı planladığımız ancak pandemi nedeniyle ertelediğimiz kongrelerimize başladık. Yalnızca delegelerimiz ile buluşarak kongreyi gerçekleştiriyoruz. Görev alan arkadaşımız davanın nasıl ileriye taşırım anlayışı ile devam edecektir. İnşallah hep birlikte el ele vererek teşkilat yapımızı güçlendirmiş olacağız. Fındık ve çay fiyatları konusunda teşekkür etmek istiyorum. Üreticimiz memnun olmuştur. Siyasette zaman ayırıp fedakarlık göstereceksiniz. Bizim amacımız millete hizmet etmektir. Bir makam mevki değil millete nasıl daha fazla hizmet sağlarız bunu sağlamaktır amacımız. Bu anlayışla görevimizi layıkıyla yerine getirerek yarınlara daha güçlü şekilde gideceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi. Konuşmaların ardından faaliyet raporu okundu. Ardından yönetim ibra edildi.  Yönetim listesi ise şu şekilde oluştu: Başkan Şaban Bıyık, Adem Halil, Adnan Alemdar, Ahmet Karabela, Ahmet Özpınar, Ahmet Serdar, Arif Hacıalioğlu, Aydın Demiray, Eyüp Akyüz, Leyla Keskin, Oktay Tekinbaş, Rahman Aşıl, Salih Çebi, Süleyman Ayçiçek, Süleyman Danışmaz.