Ak Parti 15.Kuruluş Yılını Ankara'da Genel Merkez'de Törenle Kutladı


Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 AK Parti'nin kuruluşunun 15'inci yılında Ankara'da Genel Merkez'de sade bir etkinlik düzenlendi


TRABZON TAM KADRO ANKARA'DA AK PARTİ KUTLAMALRINA KATILDI

Trabzon Milletvekilleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,Dr.Adnan Günnar,Av.Ayşe Sula Köseoğlu,Muhammet Balta,Av.Salih Cora,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcıları,Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz,İlçe Belediye Başkanları,Ak Parti İlçe Başkanları Yönetim Kurulu Üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri katıldı. 

ABDULLAH GÜL: 15 YIL ÖNCE YAPTIĞIMIZ GİBİ TÜRKİYE'Yİ YİNE BU ORTAMDAN ÇIKARACAĞIZ


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Genel Merkezi önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hep beraber önce yenici hareket olarak başlayan, ve kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz AK Parti Türkiye'yi inanılmaz bir şekilde değiştirdi ve bugünlere taşıdı. Bütün emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz'da şehit verdiğimizi Erol kardeşimizi özellikle hatırlamak istiyorum. Bu partinin oluşumunun ilk gününden itibaren emeği geçmiştir.

Bugün maalesef 15 Temmuz'un çok karanlık gecenin Türk tarihinin utanç sayfalarından biri olan birinci ayının aydönümü. 4 hafta önce, hiçbirimizin düşünemeyeceği, kimsenin de hayal edemeyeceği şekilde devlet kademelerine sızmış olan, cemaat adı altında bu hareketin darbe girişimiyle uyandı. Çok şükür başarılamadı. Halkın, bütün Türk gençliğinin canını ortaya koymasıyla önlendi. 'Ben varım' diye sokağa çıkanlar tankların önüne yattı, kurşunlara göğüslerini siper ettiler ve karanlık sayfanın açılması önlendi. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Gerek dini bir cemaat olsun, gerek ideolojik bir grup olsun, herkes aklını fikrini bir kişiye emanet ederse sonu böyle olur. Herkesin aklının, fikrinin muhakemesini ortaya koyması gerekir. Bu yapılar şeffaf olmazsa, gizlilikler olursa, Müslümanlıkta görüşmemiş şekilde takiye yapılırsa, ikiyüzü olursa ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler. Çok şükür bu karanlık sayfa açılmadı.

15 sene önce partimizi kurduğumuzda Türkiye'nin önü öngörülemez şekildeydi. Arkadaşlarımızla çok çalıştık. Akılla hazırlıklar yaptık, geleceğimizin yol haritalarını çizdik. Reformlar yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en parlak dönemlerini AK Parti iktidarları yaşattı. Herkesin hayat standartları yükseldi, taşın, toprağın değeri arttı, Türkiye ile dost olmaya uğraşılan bir ülke yaptık. Bunları yaparken de antidemokratik birçok saldırılarla karşı karşıya kaldık. Bu parti AYM'den 1 oyla döndü. Bütün bunlar yaşandı ama iktidarda olduğumuz için, hiçbir zaman rövanşist olmadık, hep geleceğe baktık. Şimdi de 1 ay önce yaşadığımız bu rezil, bu utanç verici isimleri tarihe kara leke olarak geçecek bu insanların Türkiye'yi düştüğü bu durumdan Genel Başkanımız ve siz çıkaraksınız.

Çıkarırken evrensel hukukun özelliklerinin farkındayız. 15 yıl önce yaptığımız gibi, yapacağınız planlarla insanların güvenini kazanacaksınız. İnanıyorum ki Türkiye'yi bu ortamdan çıkaracağız. Unutmayın ki, Türkiye'nin ve Türk halkının sorumluluğu AK Parti'nin omzundadır. Türkiye'yi bu karanlıktan çıkarmak için geleceğe bakmak gerek. Demokrasiyi derinleştirecek, hukuku güvenilir hale getirir, devleti şeffaf yapacak bir siyasi ortamı yine AK Parti yapacaktır."
AHMET DAVUTOĞLU: HİÇBİR NİFAK, HİÇBİR FİTNE BU BÜYÜK AİLENİN ARASINA GİREMEYECEK

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi;

15 Temmuz gecesi ertesi sabah karanlık bir güne uyanacağını düşünenler Türkiye'nin geleceğini karartmayı planlayanları sükut-u hayale uğratan sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir milletin bir gece içerisinde tekrar şaha kalkması olmuştur.
işte o millet o gece kendi varlığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Ve o milletin bağrından çıkan Ak Parti hareketi, o hareketin neferleri o gece sokakları meydanları doldurarak 'bu sokaklar, meydanlar, caddeler, şehirler ve bu kader bizimdir' dedi. Bu mücadeleye katkıda bulunurken şehit olanları rahmetle anıyoruz. Onlar nice 15 yıllarda hep gönlümüzde, yüreğimizde hiçbir zaman unutulmayacak bir yerle yaşayacaklar. Bütün siyasi partiler o gece hep beraber davrandı. Onları da takdirle anıyoruz.
100 yıl önce 20. yüzyılın başında da ilk 15 yıl çok zor yıldı. Balkan Savaşı, Trablusgarp Savaşı, Birinci Dünya Savaşı, arkasından bir İstiklal Harbi ile bir milletin kaderi yeniden çizildi. 2001'de Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu parti onun arkadaşları ile birlikte kurulduğunda Türkiye bir fetret dönemi yaşıyordu.

Ama içinden çok güçlü devlet adamları iki cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sayın Abdullah Gül'ü çıkarmak yanında, bütün bir milleti harekete geçiren bu hareket, 14 yıl içinde milletin makus talihini değiştirdi. Baktılar ki, bu hareketi durdurmak Türkiye'nin geleceğini karartmak mümkün değil, baktılar ki, bu millet 10 Ağustos 2014'te yüzde 52,5 ile bir cumhurbaşkanı seçti, 1 Kasım'da yüzde 49,5 ile 4 yıllık bir istikrar döneminin önünü açtı, durdurmak için daha önce denedikleri kumpasları, tuzakları yeniden harekete geçirdiler. FETÖ denilen bir şebeke, çete devletimizin her yerine sirayet etmeye çalışan bir suç örgütünü bir düğmeye basarak harekete geçirmeye çalıştılar. Ama hesap edemediler. Bütün bir milletin tek bir yumruk olduğunu, bütün bir Ak Parti kadrosunun omuz omuza olduğunu hesap edemediler.

Ak Parti kadrolarına şunu söylüyoruz; Türkiye'de 10 milyona yakın üyesi ile ve her bir mahallede örgütlenmiş haliyle Ak Parti kadrolarına şunu söylüyoruz; biz biriz, beraberiz, omuz omuzayız ve hep meydandayız. Hiçbir nifak hiçbir fitne bu büyük ailenin arasına giremeyecek.

BEKİR BOZDAĞ: ADALET VE KALKINMA MÜCADELESİYLE DOLU NİCE 15 YILLARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından AK Parti'nin 15'inci yıldönümünü kutlayarak, bu süreçte yaşananları özetledi. Bozdağ şunları söyledi:

"Bugün Ak Parti, 15 yaşında. Adalet ve kalkınma mücadelesiyle dolu nice on beş yıllara! Durmak yok yola devam. On beş yıldır Ak Parti; demokrasi,hukuk/insan haklarını geliştirmek, adalet, milletimizi/ülkemizi kalkındırmak için çalışmaktadır.

On beş yılda Ak Parti; darbe hazırlıkları, cumhuriyet mitingleri, Danıştay saldırısı, Cumhurbaşkanı seçim krizi, AYM'nin 367 kararı..., kapatma davası, 7 Şubat 2012 MİT soruşturması, gezi olayları, Kobani hadiseleri, 17/25 Aralık hukuk darbesi, MİT tırları, Irak/Suriye'deki iç savaş ve ülkemize yansımaları, ülkemizdeki terör ile ülkemize ithal edilmek istenen terörle mücadele ve en sonunda, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünü yaşadı. Bütün bunlarla Ak Parti; milli iradeye dayanıp güvenerek, milli iradeyi namusu bilip koruyarak, demokrasiyi/insan haklarını geliştirip güçlendirerek, milletimizi/ülkemizi kalkındırarak hukuk, inanç, kararlılık ve cesaretle mücadele etti.

On beş senedir Ak Parti; sadece ve sadece milletimizin/ülkemizin çıkarını gözetti, milletimizin/ülkemizin çıkarının dışında çıkar gözetmedi. On beş senede Ak Parti; eğitim, ulaşım, sağlık, konut, savunma sanayii başta olmak üzere her alanda ülkemizi kalkındırmış ve refahı artırmıştır. Milletin sandıktan çıkardığı güçlü Ak Parti iktidarları/siyasi istikrarla, iyi yönetim ve bunların doğurduğu güvenle Türkiye hep kazanmıştır. Yaptıklarından dolayı Ak Parti, istikrarsız/zayıf Türkiye isteyen dış güçler ve bunların hizmetkarlarınca yok edilecek düşman gibi görüldü. Allah'ın izni/yardımı, milletimizin duası ve desteği ile Ak Parti, daha nice on beş yıllar milletimize/ülkemize başarıyla hizmet edecektir."

AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 1kilometre uzunluğundaki dev Türk Bayrağını taşıyan 6 bin vatandaş AK Parti Genel Merkezi binasına yürüdü. Beştepe'de, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde toplanarak yürüyüşe başlayan vatandaşlar, 4 metre eninde 1 kilometre uzunluğunda dev Türk Bayrağı taşıdı.

HAZIRLIKLAR

Partililerin ve vatandaşların bulunacağı alana dev ekranlar yerleştirilirken, AK Parti çevresindeki sokaklar da parti bayraklarıyla süslendi. AK Parti Genel Merkez binasına Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, partinin kurucu lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ı büyük boy posterleri asıldı. Konuşma yapılacak alanda basın mensupları için ayrı bir platform hazırlandı.

ÜST DÜZEYDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında artırılan güvenlik tedbirleri kapsamında, genel merkez çevresinde alınan önlemler de dikkati çekti. Ankara Emniyet Müdürlüğü, etkinlik için 2 bin polis görevlendirdi. AK Parti Genel Merkezi'ne çıkan Yaşam Caddesi ile Söğütözü Caddesi, etkinlik sona erene kadar araç trafiğine kapatıldı.