AK -HAREKET KOALİSYONU KURULUYOR 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 


 Türkiye seçimden sonra kurulacak olan hükümete gözlerini çevirdi. Seçmen sandıktan sonra en çok hangi partinin koalisyon yapacağını konuşurken AK Parti ve MHP arasında sıcak gelişmeler yaşandı. AK Partili kurmaylar MHP’li kurmaylar ile Genel Merkez düzeyinde bir görüşme yaptıkları ve “Milli AK” yada “AK Milli” İktidarı adı verdikleri bir hükümet kurma Çabasında bulundukları öğrenildi.
MHP'sine yakın isimlerden öğrenilen bilgilere göre; yüzde seksen oranında anlaşmanın sağlandığı öğrenilirken MHP’nin şartlarının bir kısmında yerine getirileceğinin garantisinin verildiği öğrenildi. Güneydoğu ve Doğu illerinde HDP’nin oy oranının artması ve ayrılıkçı söylemin ivme kazanması ise AK Parti’nin Çözüm sürecine yönelik duruşunda bir değişiklik olacağının da sinyalini verdi.

TBMM Başkanlığı MHP'sine verilecek 
MHP’ye bırakılacak bakanlıklar ise  şöyle;

İçişleri Bakanlığı

Çevre ve şehircilik Bakanlığı 

Maliye Bakanlığı

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kalkınma Bakanlığı

TBMM yarın mesaiye başlıyor. Hükûmet Kurma işlevleri ise yarın resmiyet kazanacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Türkiye Cumhuriyetinin seçimlerinden en fazla oy alan partiye hükümet kurması izni verecek.