TİM 70 ÜLKE KONSOLOSUNU TRABZON'DA AĞIRLADI  

Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Karadeniz İhracatçılar Meclisinin düzenlediği organizasyonla 70 Ülkenin Konsolosları Eşleri ,Çocukları ve İş Adamlarından Oluşan 350 kişilik bir Heyet Trabzon ve Yöresini geziyor. 

70 ÜLKE KONSOLOSU ATATÜRK'ÜN HUZURUNDA 

Karadeniz İhracatcılar Birliği Başkanı Hamdi Gündoğan ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün ev sahipliği yaptığı bu akşamki Programda Konuklar Atatürk Köşküne Çıkartıldı . Atatürk Köşkünde Özel izinle Önce Yöresel Yemeklerin servis edildiği  Konuklar Yöresel Yemekleri Yerlerken Trabzonlu Müzisyen Grup Hem Dünya hemde Karadeniz Müziğinden Örnekler sundu Konuklar Müzik dinletisini alkışladı çok beğendiler. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Emniyet Müdürü Köksal Boz, Karadeniz İhracatcılar Birliği Başkanı Hamdi Gündoğan ,Türkiye İhracatcılar Birliği Başkanı  ,70 Ülke Konsolosu ,Eşleri ve Çocukları ile İş Adamlarının katıldığı Yemekli Toplantı Atatürk Köşkünde Serin bir Ortamda Muhteşem bir sunum ve Organizasyonla devam etti. 

KARADENİZ İHRACAATCILAR BİRLİĞİ BAŞKANI HAMDİ GÜNDOĞAN 

Türkiye İhracatcılar Meclisi Sektör Kurulu ve Yönetim Kurulu TİM Başkanı ve Karadeniz İhracatcılar Birliği olarak amacımız Tüm Dünyaya Almanya ve Diğer Siyonis Ülkelerin Ülkemiz aleyhine Yurt dışında yaptıkları Alehte Kampanyaların doğru Olmadığını Ülkemizde bazı yerlerde yaşanan Olayların Münferit Olaylar Olduğunu Almanya Basının dediği gibi Türkiye'de savaş olmadığını Tüm Dünya Ülkelerinin Konsoloslarına Göstermekti biz amacımıza ulaştık . Gündoğan Ayrıca Ülkemizin güzelliklerini görmeleri için bu çok gerekli bir Organizasyondu Yemeğimizden ürünlerimize Yaylalarımızdan ,Pide'mize ,Tereyağından ,Peynirimize ,Karalahana Çorbasından , Kayganamıza dek her türlü yerli yöresel Yemeklerimizi Misafirlerimize tanıtma fırsatı bulduk çok memnun kaldılar dedi. 

90 ÜLKE KONSOLOSU ATANIN HUZURUNDA 

Bir gelin gibi Süslenen Işık ve Ses Sistemi ile donatılan Atatürk Köşkü Misafirlerini kabul etti. Atatürk Köşküne Gelen Konsoloslar Atanın Huzuruna çıktı,Atanın Huzuruna Çıkan Konsoloslara tercüman Atatürk'ün elleri ile çizdiği ve Dersim İsyanını yönettiği haritanın başında Büyük Önder Gazi Mustafa kemal Paşa'nın hayatını ve Ülkenin sınırlarının asıl çizildiğini Samsun ,Sivas,Erzurum Kongrelerini ve Atatürk Köşkünün Önemini Ayrıca Atatürk'ün Bu Köşkte Vasiyetini yaptığını anlattı .  Yabancı Konsoloslar Atatürk'ün hayatını ağızlarını açık dinlediler . 

Menüde ; Lahana Çorbası,Kaygana,Sarma,Peynir Çeşitleri Minci ,tereyağı, Kağıtta Palamut ,Hamsili Pilav,Laz Böreği ,Meyve Olarak ta Kokulu Siyah Üzüm, İncir vardı .
Trabzon'a Dün Gelen Heyet Yarın Sabah Nov Otelde Sabah Kahvaltı Yaptıktan sonra Heyetler Toplantı yapacak sonrasında Yaylaya Gidilecek amaç Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini yerinde göstermek Turizme destek vermek dedi.

350 Kişilik Konsolos ve İş Adamı Grubu Sümela Manastırından sonra Tarihi Alacahanı ziyaret etti ve Telkare ve Kazaziye satın aldı . Alacahanı çok seven saatlerce içinden çıkmayan Konsoloslar Bakırcılık yapan ve Ayakkabı ustalığı yapan Sanatkarları saatlerce seyrettiler .