Tören; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan ve Ortahisar İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Osman Erdoğan ile Vefa Sosyal Destek Grubu personelinin katılımıyla gerçekleşti.
Törende; Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Ortahisar İlçe Jandarma Komutanlığı, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ortahisar Emniyet Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Ortahisar İlçe Müftülüğü, Trabzon Valiliği personellerinden oluşan toplamda 112 kişilik gruba plaket takdim edildi. Ortahisar Belediyesi’nin Çok Amaçlı Salon’unda düzenlenen programda sosyal mesafe ilkesine ve maske kullanımına riayet edildi.
“İSTATİSTİKLER ORTADA”
Törende konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sürecin istatistiklere de yansıdığı şekilde hem Trabzon ilinin genelinde hem de Ortahisar ilçesinde çok güzel bir şekilde idare edildiğini dile getirdi. Başkan Genç, şöyle konuştu: Bu anlamlı merasim nedeniyle hepinize hoşgeldiniz diyorum, hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum. Pandemi sürecinin devam ediyor olması nedeniyle çok kısaca hissiyatımı paylaşmak istiyorum. Çünkü, hâlâ bu tedbir sürecimiz devam ediyor. Sayın Valimizin yönetiminde hem ilimizde hem Ortahisar’ımızda bu süreç çok güzel bir şekilde idare edildi. Zaten ülke ve şehir ortalamalarına bakıldığında bu analizler açık seçik ortada. Sayın Valimize hem bu sürecin yönetimi için hem de görevli personele taltif anlamında böyle bir organizasyona imza attığı için şükranlarımı sunuyorum.”
 
“SOSYAL MESAFE DIŞINDA MESAFE TANIMADINIZ”
Vefa Grubu personeline “Pandemiyle ilgili bütün testleriniz negatif çıktı ama performans ile ilgili bütün testleriniz ise pozitif çıktı” diye hatip eden Başkan Genç, “Vefa Grubunda Yapılan hizmetlerin Yoğun bir süreci geçirdik. Hakikaten bu bir görevdi, kamu hizmeti idi. Ama mesaiyle tanımlanmayacak, mesaiyi aşan bir görevdi. Ve bu görevin ötesinde medeniyetimizin ve inancımızın bize yüklediği bir sorumluluğu ifa ettik. Takdire şayan hizmetler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Hakikaten her bir arkadaşımız en büyük teşekkürü hak ediyor. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımızdan sonra tebarüz eden en büyük grup da vefa gruplarımızdı. Sadece bu sürece özgü olan sosyal mesafe dışında mesafe tanımadınız. Ondan dolayı da sizlere müteşekkiriz. Pandemi sürecine riayet ederek hiçbir arkadaşımızın bu riskle karşılaşmaması; güvenli ve tedbirli bir şekilde bu işi yaptığınız için ayrıca takdire şayan bir iş gördünüz. Şunu söylemek istiyorum. Pandemiyle ilgili bütün testleriniz negatif çıktı, performans ile ilgili bütün testleriniz ise pozitif çıktı. Ondan dolayı da ayrıca sizleri alkışlıyorum. Bu sürece katkı sunan herkese Sayın Valimize, her eve sıcak ekmek ulaştırılmasını sağlayan çok kıymetli Fırıncılar Odası’na, muhtarlarımıza, müftümüze, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kaymakamımıza bir kez daha şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Bu törene iştirak eden ve bu ödülü hak eden bütün mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.
“MAĞDURİYETLERE MAHAL VERMEDİK”
Törende bir konuşma yapan Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan ise pandemi sürecinde vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için azami gayret gösterildiğini belirterek, “Süreç devam ediyor. Sayın valimizin talimatıyla yaklaşık 100 gün önce vefa grubumuzun kurulmasıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için azami gayret gösterdik. Zamanla artan ihtiyaçlar nedeniyle 200 kişilik olan grubumuzun sayısı 400’e kadar çıktı. Özellikle emekliler, yaşlılar, hastalar ve engelli vatandaşlarımız için gereken bütün desteği verdik. Hiçbir mağduriyete mahal vermemek için bütün tedbirlere alarak yapılan her çağrıya yetiştik.” diye konuştu.
“SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK”  
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin süreç boyunca sorumluluğunu dikkatli bir şekilde yerine getirdiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Korona virüs nedeniyle geçirmiş olduğumuz bu dönemde Vefa Grubumuz 65 yaş ve üstü vatandaşlara en iyi hizmeti verdi. Vefa Grubumuz üzerine düşenin en iyisini yaptı. Biz de Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. TİSKİ, vatandaşlara kendi ürettiği dezenfektanı dağıttı. Yaklaşık 22 bin dönüm alanı dezenfekte ettik. Vatandaşlarımıza 22 bin gıda kolisi dağıttık. Ramazan ayında günde 2500 kişiye sıcak yemek dağıttık ve 2500 vatandaşımıza da nakdi yardım dağıttık. Yaklaşık vatandaşlarımızdan gelen 3000 talebe yetiştik. Yine bu süreçte vatandaşların ve esnafın etkilenmemesi için su faturası kesmedik, kira ödemelerini durdurduk. Üniversiteye hazırlık kursu öğrencileri için dersleri internet ortamına taşıdık.”
“EN ÜCRA KÖŞELERE ULAŞTIK”
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise yaptığı konuşmada en ücra köşelerde yaşayan vatandaşlara bile hizmet ve yardım götürüldüğünü ifade etti. Pandemi sürecinde yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğinin sergilendiğine dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “Çok anlamlı bir organizasyon için bir araya geldik. Vefa Grubumuzun yaptığı hizmetlerin karşılığını vermek için bu töreni düzenledik. Vefa Grubumuzdaki arkadaşlarımız sevgiyi ve merhameti içinde barındıran vefa sözcüğünün anlamına uygun olarak yaklaşık 100 gün boyunca yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini yerine getirdiler. Bu süreç boyunca emeği olan herkese muhtarlarımıza, hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Devletimizin şefkatini, merhametini en ücra köşelere ulaştırdılar. Yaklaşık 3,5 aylık sürede kahramanca görev yaptılar. Bu durum Avrupa’nın hiçbir ülkesinde yoktur. Avrupa ülkelerinde böyle bir dayanışma ve yardımlaşma yok. Avrupa’da insanlar evlerinde ölüme terk edilirken biz ise en ücra köşelerdeki vatandaşlara ulaştık. Elbirliğiyle bu süreci başarılı bir şekilde yürüttük. İl genelinde 1053 personelimiz Vefa Gruplarında görev yaptı. Kültürümüzün ve inancımızın gereği olan vefayı yerine getirdik. Bu anlamlı görevi yerine getirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu süreç boyunca “ben ne yapabilirim” diyerek “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına destek olan vatandaşlarımıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmalar bittikten sonra Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli olan personellere plaketleri takdim edildi.