Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi ihaleye çıkarılarak alacaklı aranacak. Binanın sahibi  Emek İnşaat A.Ş, içinde SGK Trabzon il binası, lojmanları ve Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi ve müştemilatının bulunduğu 5.7 dönümlük arazisini binaları ile birlikte 27.205.000 TL muhammen bedelle ihale yoluyla satışa çıkardı.

SGK, özellikle büyük şehirlerde nüfusun yoğunlaştığı yeni yerleşim bölgelerinde hizmet açığını kapatmak üzere yeni binalar yapıyor. Bu binaların maliyetini karşılamak için de şehir merkezlerindeki değerli binalarını satışa çıkarıyor. Bu nedenle İstanbul Şişli başta olmak üzere, Ankara, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Samsun ve Manisa'daki SGK binaları ihaleyle satılacak.

Bu çerçevede, üzerinde Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi ve müştemilatının da bulunduğu Trabzon Merkez ilçesi Gülbaharhatun Mahallesi'ndeki 5.7 dönümlük arazisini binaları ile birlikte 27.205.000 TL muhammen bedelle ihale yoluyla satışa çıkardı.

Devlet Tiyatroları'nın Ankara'daki Şinasi ve Akün sahnelerinin bulunduğu binaların satışında olduğu gibi Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'de Emek İnşaat A.Ş. tarafından satışa çıkarılmış bulunmaktadır. Trabzon DT'nin binasının bulunduğu 5.7 dönümlük arazinin satış ihalesi, 7Ağustos 2014 günü Saat 14.00'de Ankara'da Emek İnşaat A.Ş. Genel Merkezi'nde yapılacaktır.

Haluk Ongan Sahnesi Türkiye’nin en iyi sahneleri arasında yer alırken bu sahnenin yıkılması ise Trabzon sanatına ve gelişimine en büyük darbe olacak. Şimdi Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi Trabzon'un ve Trabzonluların desteğini bekliyor.