Trabzon Film Festivalinde Ünlüler Geçidi 

Haber :Ömer Altıntaş / Muzaffer Beşinci / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  

İstanbul Trabzon Federasyonu (İTF) ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) iş birliğiyle düzenlenen "Trabzon Uluslararası Film Festivali" (TUFFEST), Trabzon'da  sinemaseverlerle buluştu.

 Açılışı gerçekleştirilen organizasyon Trabzon Ortahisar Meydan parkında horon gösterileri ile başladı. Dünya sinemasından seçkin konuklarla ulusal sinemanın üreticilerinin aynı ortamda bir araya getiren festival büyük ilgi gördü.

FESTİVALDE KURTLAR VADİSİ VE HABABAM SINIFI OYUNCULARINA BÜYÜK İLGİ 

Festivale TBMM Başkan Vekili Akif Hamzaçebi,Trabzon Milletvekili Av.Ayşe Sula Köseoğlu,İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Trabzon Vali Yardımcısı ,Anader Başkanı Eski Milletvekili Asım Ayakan,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ,TUFFEST Yürütme ve Denetleme Kurulu Başkanı Dursun Çağlayan, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP İl Başkan Vekili Akaç, Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Orhan Kahveci ,Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu , TUFFET Başkan Yardımcısı Organizasyon Sorumlusu Goksal Purtuloğlu,Sürmene Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Revi,Sürmene Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kağan Seymen,Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, kurtlar vadisi Pusu oyuncuları,Ünlü Oyuncu Meral Orhansay , Çocukluğumuzun hababam sınıfının yaşayan efsaneleri ile çok sayıda oyuncunun yanı sıra Yönetmenler ,sanatçılar, STK Temsilcileri Siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

TUFEST 16-26 TARİHLERİ ARASINDA TÜM HIZI İLE DEVAM EDECEK 

16-26 Ağustos tarihleri arası devam edecek olan festival için kortej eşliğinde mehteran ekibi ile büyük kalabalık Zağnos'a kadar yürüdü.

AÇILIŞ KONUŞMASINI ANADER BAŞKANI ASIM AYKAN YAPTI 
Aykan, “Bu bir başlangıç, devamı gelecek” Açılış konuşmasını yapan TUFFEST Danışma Kurulu Başkanı Asım Aykan, “Trabzon demek kültür demek. Trabzon ciddi bir kültür merkezi. Metrekaresine en fazla sanatçı düşen vilayet. Biz TÜFES olarak sadece sinema ile ilgilenecek değiliz. Bu çalışmadan sonra burada kuracağımız merkez ile şehrimizde bu meslekte ster döken herkesin ellerinden tutacağız. Onlara destek için buradayız. Mesele sadece film boyutu ile ele alınmamalı, Trabzon’un yaşam, kültürünü yansıtılması için de farklı yerlerde de bulunacağız” ifadelerine yer verdi.

DURSUN ÇAĞLAYAN NE YAPSAN YARANAMIYORSUN TEK AMACIMIZ VAR TRABZON 

Çağlayan, Çıkarı var diyenlere seslendi Festival Yürütme ve Denetleme Kurulu Başkanı Dursun Çağlayan “bu işte hesap yaptığımızı kar elde ettiğimizi düşünenler yanılıyor” dedi. Çağlayan, “Bir iki tespitimi hatırlatmak istiyorum. Trabzon ve Trabzonlu zordur. Trabzonspor’u yönetmek Amerika’nın başkanlığını yapmaktan daha zordur, Trabzon’da belediye başkanlığı görevini yürütmek obama’nın ısından daha zordur. Bu işte öyle. Bizim bu işten hiçbir hesabımız yok. Sadece Türkiye’de ve Dünya’da yayılan Trabzonlu sanatçıları burada vitrine çıkarmayı ve onların önünü açmayı hedefliyoruz. Trabzon'u fethi ile alakalı bir film çekmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ ,TUFFEST'E TEŞEKKÜR ETTİ 

Ahmet Metin Genç “Trabzonspor Bu şehrin değerlerini Örtüyor” Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bu tür organizasyona Trabzon’un ev sahipliği yapmasından duyduğu heyecanı ifade ederek, “Şehrimizin merkezi Ortahisarımızda böyle güzel bir organizasyonun yapılmış olmasından duyduğum mutluluk tarif edilemez. Bura da söz sanatın ve sanatçınındır. Trabzon tarihin bize emanet ettiği bir şehirdir. Kültür ve sanat şehridir Trabzon. Trabzonspor’umuz bizim bu değerlerimizi biraz örttü. Yeter ki şampiyon olsun da örtsün. Ama şehirlerin ruhunu süründürülebilir şekilde yansıtan önemli öge kültür ve sanattır. Bizim görevimiz destek vermektir. biz belediye olarak üzerimize düşeni yaptık. bu organizasyonda emek sarf eden TUFFEST ekibine teşekkür ederim. Bundan sonra da bu işi bu şehirde kalıcı yapmak için elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ KINALI,BU VADİYE İLK İMZALARI ASIM AYKAN ATTI

Kınalı, “İlk İmzaları Asım Aykan Attı” Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı gelen konukları selamlayarak “Sayın Trabzon Belediyesi Eski Başkanımız Asım Aykan döneminde Zağnos Vadisi’nin ilk imzası atıldı. Mehteran takımının ilk imzasını da Asım Aykan atmıştır. Trabzon tarih şehridir. Bu şehrin önemli bir boşluğu şu anda dolduruluyor. Katkı sunanlara teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Büyükşehir Belediyesi’nden söz edilmedi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç büyük katkı alırken katkıları için teşekkür eden TUFFEST danışma kurulu başkanı Asım Aykan ve Festival Yürütme ve Denetleme Kurulu Başkanı Dursun Çağlayan katılımcılara her türlü eksiklikten dolayı tek suçlunun kendileri olduğunu Tuffest'in ilk yılı olduğunu elbette eksiklerimiz olmuştur gelecek yıl yanlışklıklarımızı unuturacağız dedi. Büyükşehir belediyesini temsilen organizasyona Başkan Vekili Seyfullah Kınalı katıldı. Hindistan ve Çin’de en çok izlenen yabancı film olarak sinema tarihine geçen Dangal, Türkiye’de 18 Nisan vizyon öncesi Trabzon’da Trabzon Uluslararası Film Festivali (TUFFEST) kapsamında Zağnos Vadisi’nde yazlık sinema olarak halka açık ücretsiz olarak gösterildi