Ticari taşıt sürücüsü eğitimlerinin 3. dönemi başladı


Haber : Muzaffer Beşinci   www.trabzonhaber24.com 

 Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından şoförlük mesleğine standart getirmek üzere uygulamaya konulan “Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 3.dönem eğitimleri başladı.
 
250 ŞOFÖR KATILIYOR
 
TESOB Başkanı Metin Kara, eğitimlerin yapıldığı sınıfı ziyaret ederek şoförlerle görüştü. Başkan Kara, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
“Mart 2016’da başlatılan Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi eğitimine bugüne kadar 2 dönemde yaklaşık 5 bin şoför esnafımız katıldı. Bu projeyle birlikte şoförlük mesleğine bir standart getirilmesi, sürücülerimizin mevcut bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, sürücülerimizin daha kaliteli, yolcu memnuniyeti odaklı ve güvenli bir şekilde hizmet vermesi, kayıt dışı istihdamın engellenerek, şoför esnafımızla ilgili olarak güncel bir veri tabanı oluşturulmasını amaçladık. Eğitim sonucunda Ticari Taşıt Sürücü Kartı alacak olan şoförlerimiz, her yıl bu kartı yeniden onaylattıracak. 5 yılda bir de eğitim programı tekrarlanacak.”
 
DENETİMLERİMİZ BAŞLADI
 
Başkan Kara, projenin en önemli ayağı olarak gördükleri denetimlerin de 9 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla başladığını hatırlatarak şöyle devam etti:
 
“TESOB, Emniyet ve Jandarma ekipleri, Ticari Taşıt Sürücüsü Tanıtma Kartı denetimlerini yapacak. Bu kartı taşımayanlar dolmuş, servis aracı ve taksi gibi ticari taşıtları kullanamayacak. Kullananlar ve o aracın sahibi hakkında yasal işlem başlatılacak. Servis şoförleri belediyeden güzergâh belgesini bu kart olmadan alamayacak. Bu vesileyle tüm şoför esnafımıza ileride zorluk yaşamamaları için bir an önce eğitim programına katılmaları ve tanıtma kartlarını almaları konusunu bir kez daha hatırlatıyorum”.
 
12 SAATLİK EĞİTİM VERİLİYOR
Eğitim programı kapsamında ticari taşıt sürücülerine Yaşar Ateşsoy tarafından iletişim teknikleri, stres ve öfke yönetimi, İsmail Hakkı Bezan tarafından İngilizce, Ahmet Cevdet Karaca tarafından Arapça, Alparslan Sarı tarafından İlkyardım ve Barbaros Kul tarafından trafik dersleri veriliyor. İki gün süreyle toplam 12 saat eğitim alan şoförler, sınavda başarılı olmaları halinde Ticari Taşıt Sürücü Kartı alıyorlar.