TGC GEÇİCİ BAŞKAN HİKMET AKSOY 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Bugün Trabzon Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda yapılan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinde, Tekin Atay’ın başkan adaylarına oy üstünlüğüne rağmen rakiplerinden Yusuf Turgut’un 5 kişi ile yönetimini delmesi ortalığı fena halde karıştırdı. Normalde, yönetimde ki üye çoğunluğu nedeniyle ilk yapılacak toplantıda Yusuf Turgut’un başkan seçilmesine kuvvetle muhtemelken, Turgut, Tekin Atay’ın kendisinden fazla oy alması nedeniyle başkanlığa getirilmesinin etik olmayacağını belirtti. Bunun üzerine ilk yapılacak yönetim kurulu toplantısında Hikmet Aksoy’un başkan seçilmesine ve ardından Olağanüstü Kongre Kararı alınması yönünde fikir birliğine varıldı.

Seçime 4 aday katıldı. 93 oy olarak seçimi kazanan isim Tekin Atay oldu. Yusuf Turgut ise 88 oyda kaldı. Seçim öncesi tüm uğraşlara rağmen herhangi bir ittifak gerçekleşmedi. Ancak gazeteciler kendi hür iradeleri ile listeleri delerek kendilerine göre ittifak sağladı.
Yusuf Turgut'un listesinden 5 kişi Tekin Atay'ın listesini delerek yeni yönetim kuruluna girmeyi başardı.
Seçimde en büyük sürprizi Nevzat Yılmaz yaşadı. Önemli bir oy oranına sahip olduğu bilinen Yılmaz'ın destekçileri diğer listelere oy verdi ve Yılmaz’ın aldığı oy 27 da kaldı.
Seçimde pek fazla iddiası olmayan Tahir Orhan ise beklendiği üzere 20 oy aldı.
Ancak listelerin delinmesi üzerine Divan Kurulu, yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin tüzüğüne göre netleştirecek.
Bu amaçla yapılan toplantıda alınan karar gereği duayen gazeteci Hikmet Aksoy'un geçici başkanlığında yeniden seçime gidilecek.