Sürmene Uluslararası Edebiyat Festivaline Ev Sahipliği Yapıyor 

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

Sürmene Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği tarafından düzenlenen "Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali"ne ev sahipliği yapıyor. 
Trabzon'da yerleşik kültürleri edebiyat yoluyla tanımak ve tanıtmak edebiyat çevreleri ile bağ kurmak için organize edilen Programın bu yıl 2.ni Sürmene de Kulaçzade Kültür merkezinde gerçekleşti. Çok sayıda konuşmacının katıldığı program çeşitli Ülkelerin kültürlerine de yer vermekte.
Sürmene'de Kültüre Yolculuk programı Kava Düzü - Dirlik mahallesi - Memişağa Konağında devam edecek. 

 SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ ÜSTÜN 
 Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali'nin Sürmene Ayağına ev sahipliği yapan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Kulaçzade Kültür Merkezinde yaptığı konuşmada Edebiyatın önemine değindi. Başkan üstün İlçemizin İlimizin tanıtımının en önemli ayağının Edebiyat olduğunu üzerine basa basa anlattı. 


21-26 Nisan tarihleri arasında Gürcistan, Azerbaycan, İran ve Rusya'dan gelen 35 edebiyatçının katıldığı ve Ortahisar, Vakfıkebir, Sürmene ile Akçaabat ilçelerinde gerçekleşecek etkinliğin açılışı Trabzon Havalimanı'ndaki fotoğraf sergisiyle başlamıştı.

Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği Genel Başkanı Esma Ala Türkmen, Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali'nin ilk kez 2014 yılında düzenlendiğini belirterek, "O zaman Gürcistan, İran, Rusya ve Türkiye edebiyatı Trabzon'da 4 ayrı ilçede konuşuldu. Festivalimizin teması yol ve mekan. Biz farkındalık yapmaya çalışıyoruz. Edebiyat konuşurken aynı zamanda tanımak ve tanıtmak ilkesinden yola çıkıyoruz. Sadece edebiyat konuşmuyoruz kültürümüzü, turizmimizi tanıtıyoruz" dedi.