PROF.DR.SEZER KOMSUOĞLU'NA OXFORD ÜNİVERSİTESİNDEN ÖDÜL
Haber : Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com 

Kocaeli Üniversitesi’nde 2 dönem rektörlük yaptıktan sonra “YÖK Akademik Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi” kurucu başkanlığına getirilen Trabzon'lu Hemşehrimiz Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Oxford Üniversitesince başarılı bilim kadını seçildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Komsuoğlu ile ilgili “Türk bilim hayatının yüz akı kadın akademisyenimiz” dedi


SEZER HOCAYA OXFORD ÜNİVERSİTESİNDEN ÖDÜL

TÜRKİYE’DEN 3 BİLİM KADINI
Oxford Üniversitesi yayınlarından Women Scientist-Reflections, Challenges and Breaking Boundaries (Bilim Kadınları-Düşünceler, Zorluklar ve Sınırları Aşmak) kitabında yer verilen 4 kıta 18 ülkede alanında başarılı olmuş bilim kadınları arasında Türkiye’den Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Prof. Dr. Gülsün Sağlamer ve Prof. Dr. Ayhan Uluben de bulunuyor.
 
YÖK BAŞKANI’NDAN ÖVGÜ
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, aralarında Kocaeli Üniversitesi’nde 2 dönem rektörlük yaptıktan sonra “YÖK Akademik Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi” kurucu başkanlığına getirilen Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu’nun da bulunduğu başarılı 3 bilim kadınını kutlayarak “Türk bilim hayatının yüz akı olan kadın akademisyenlerimizi tebrik ederim” dedi.
 
KADIN SORUNLARI YÖK WEB SAYFASINDA
Başkanlığını Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu’nun yaptığı “Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi” ile ilgili çalışmaları YÖK web sayfasında yayınlandı. Birimi”nin açıldığı duyurulan sitede, “Üniversitelerde kadına şiddet, kadınların iş yerlerinde maruz kaldığı psikolojik tacizler, gündelik yaşam pratiklerinde cinsiyetçi değer ve yargılar gibi sorunların derslerle, seminerlerle anlatılacak” görüşüne yer verildi.