Şengül Yavuz Halk Eğitim Merkezini Ziyaret Etti
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

Vali yardımcısının eşi Dilek Yazgan ve SDV Müdürü Serpil Harput’lu ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret eden Bayan Yavuz,   ilk olarak Halk Eğitim bünyesinde yer alan Yiyecek İçecek Hizmetlerini bölümünü gezerek kursiyerlerle sohbet etti.
 
Kurtuluş Usta ve kursiyerlerin hazırladığı yöresel yemeklerin tadına bakan Şengül Yavuz," Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından verilen bu kursumuz aracılığıyla Anadolu mutfağı ve Karadeniz yemekleri alanında daha nitelikli elemanlar yetiştirilecektir. Bu sayede  zengin mutfak kültürümüzü de turizmin hizmetine sunmuş oluruz" dedi.
 
Altı ay sürecek olan kursun ardından kursiyerlerin meslek sahibi ve işlerinin hazır olmasının ayrıca sevindirici olduğunu ifade eden  Bayan Yavuz, kursiyerlere başarılar dileyerek, meslek hayatlarında en güzel yerlere gelmeleri için emek vermelerini, emeksiz hiçbir başarının başarı olmadığını söyledi.
 
Ardından Halk Eğitim Merkezinin ek binasında bulunan ayakkabı, takı ve el işi  atölyelerini ziyaret eden Şengül Yavuz, “ Bayanlara yönelik düzenlenen kurslarda, bayanlar hem el becerilerini geliştirerek hem de bireysel beceri kazanarak, ekonomik anlamda kendilerine katkı sağlayacak meziyetler elde ediyorlar.Ayrıca erkek gençlerimizin de ayakkabı mesleğini öğrenme konusundaki gayretleri takdire şayandır. Yapılan bu işler çok ince ve emek isteyen işler. Tüm kursiyerlerimizi öğrenme çabalarından ve verdikleri emekten dolayı kutluyorum. Bu kursların açılmasında emeği geçenlere ve kurs hocalarına da ayrıca teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.