Şehir Müzesini 10 günde 30 bin kişi ziyaret etti
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’a kazandırılan Şehir Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü olan 24 Şubat’ta düzenlenen törenle ziyarete açılan Trabzon Şehir Müzesini 25 Şubat-6 Mart tarihleri arasındaki 10 günde yaklaşık olarak 30 bin kişi ziyaret etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şehir Müzesine yaşanan ziyaretçi akınının ne kadar önemli bir çalışmaya imza attıklarının en net göstergesi olduğunu kaydetti. Trabzon’a verdikleri bir önemli sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Müzemizi ziyaret eden hemşehrilerimiz Trabzon’umuzun böylesi bir esere sahip olmasından duydukları memnuniyeti tarafımıza ifade etmektedirler. Halkımızın göstermiş olduğu teveccüh de bizleri ayrıca sevindirmektedir. 5 bin yıllık tarihe sahip medeniyet ve uygarlık şehri, kültür, sanat ve spor şehri Trabzon’umuz önemli bir esere daha sahip olmuştur. Müzemizin sponsorluğunu üstlenen Oltan Vakfı’na, desteklerini her zaman gördüğümüz Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı yetkililerine, emek veren tüm çalışan arkadaşlarıma Trabzon şehri adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TRABZON ŞEHİR MÜZESİ

Ortahisar ilçesinin Kahramanmaraş Caddesinde bulunan eski Merkez Bankası proje kapsamında Şehir Müzesine dönüştürüldü. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan Müzede, Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler de yer alıyor. Kulaklıklı sesli rehber hizmetinin de ziyaretçilere sunulduğu müzede ayrıca Türkiye’de bir ilk olarak tarih odası da yer alıyor.