Sanat ve Zanaatkârı Bir Araya Getiren Sergi
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile Ortahisar Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde; MTOYK çalışmaları kapsamında KTÜ, sivil toplum örgütleri, dernekler ve diğer meslek odaları arasında imzalanan Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü çerçevesinde Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde  “Sanat Köprüsü Bir” sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

 Açılışa Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Ortahisar Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü,  KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, Güzel Sanatlar Fakültesinden Hocalar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar, öğretmenler gönül elçileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 Sergi açılışında Güzel Sanatlar Fakültesi Hocalarının yapmış oldukları eserleri sergilendiği açılışta Şengül Yavuz ve beraberindeki davetliler eserleri yakından inceleyerek bilgi aldılar.

 Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof Dr. Sonay ÇEVİK proje hakkında bir değerlendirme yaparak; Bilişim Teknoloji Alanı Öğretmeni Serkan Aydın koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarda Mesleki Eğitim gören öğrencilerinin yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesi, mesleki anlamda gelecekte yenilikçi ürünler tasarlayabilmelerinin sağlanabilmesi hedeflendiklerini ifade etti.

 Bu hedefler doğrultusunda yapılan ve yapılacak çalışmalar;

 1.Güzel Sanatlar Fakültesinin etkinlik ve çalışmalarına öğrencilerimizi aktif katılımı, 2.görsellerle desteklenen müzik etkinlikleri- Müzik Kabinlerinin kurulması, 3.Benim Mesleğim Kısa öykü yarışması, 4.Teknoloji ve Endüstri Müzesi kurulması, 5.İki Boyutlu Obje Atölye Çizim çalışması, 6.Fotoğraf Kursu ve Fotoğraf sergileri, 7.Seramik Eğitimi çalışmaları ve Çamur atölyesi, 8.Yaratıcı yazarlık-Radyoculuk kursları- şiir dinletisi-tiyatro gösterisi-kısa film çalışmaları, 9.Karikatür kursları ve 10.Tasarım modelleme- Katı modelleme çalışmaları olmak üzere 10 ana başlıkta toplanmış ve yürütülmektedir.