Puşideler Tarihe Kaydediliyor
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  Osmanlı Hanedanı’na ait türbedeki Maraş işi Esma Sultan Puşide Örtüsü Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Tarafından aslına uygun olarak yeniden yapılıyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından da desteklenen “Puşide Projesi” Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştiriliyor.

Esma Sultan Puşide Örtüsü, İstanbul Türbeler Müzesi Müdürlüğü’ne bağlı, Osmanlı Hanedanına ait Maraş İşi Puşidelerin yenilenmesine dair yürütülen proje kapsamında Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Esma Sultan Örtüsünün işlenmesi usta öğreticiler tarafından tüm hızıyla devam devam ediyor.

Valimiz Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz’da Trabzon Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek, türbe örtüsünün işlenmesi ile ilgili bilgi alarak çalışanlara teşekkür etti.

Bir Puşide Bir Yılda İşleniyor

Trabzon, Kayseri, Kütahya, Antalya, Ankara, Bursa, Eskişehir, Adana, İzmir, Kahramanmaraş ve Samsundaki Enstitülerin de destek verdiği proje yaklaşık bir yıla yakın bir zamanda aslına sadık kalarak hazırlanıyor.