Küçük ressamlar
Trabzon Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları resim çalışmalarını Mimarlar Odası salonunda halkın beğenisine sunuldu. Küçük ressamların eserlerinin satışa çıktığı sergide gelirin bir kısmı öğrencilere verilirken bir kısmı ise okula bağışlanacak.  
Trabzon Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları 65 yağlıboya tuval, 30 karakalem çalışmasından oluşan sergi Trabzon Mimarlar Odası Sergi salonunda halkın beğenisine sunuldu. 3 gün boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan sergide eserlerden kazanılacak olan gelirin okul giderleri için harcanacağını belirten sınıf öğretmeni İslam Bahadır, "Eserler satılıp öğrencilere gelirleri verilecek. Ama öğrencilerimiz küçük sınıflarında resim yapabilmesi için malzeme alınsın diye okula bağış yapmaya karar verdiler. Öğrencilerimizin kendi yetenekleri ile kazanmış oldukları parayı yani ilk alın terlerini böyle bir şeye harcamaları bizleri çok duygulandırdı" ifadelerine yer verdi.
Sergi açılışına, ilçedeki okulların idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı. Ortaokul öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları resimleri dikkatle inceleyen davetliler, öğrencilerden eserler hakkında bilgi aldı. Görsel sanatlar Öğretmeni Elif Yaşar, öğrencilerin yetenekli olduğunu ifade ederek, "Profesyonel ressamları aratmadılar. Bu tür faaliyetlerde hep yanımızda olan okul yönetimine teşekkür ederiz" dedi.