KTÜ Abdullah Kanca MYO'da 15 Temmuz Darbe Girişimine ve Teröre Lanet Yağdı 

Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com


Trabzon Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Abdullah Meslek Yüksekokulunda düzenlenen, "Terörle Mücadele, Trafik ve Asayiş" konulu programda, 15 Temmuz darbe girişimine, terör örgütlerine ve teröristlere lanet yağdı.
MYO Konferans salonunda düzenlenen ve Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Orhan Nazım Aksu tarafından sunuculuğu yapılan programa öğrenci ve personelin yoğun ilgisi vardı. Programa, MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ömür Turhal, Öğr. Gör. Cahit Soysal, MYO Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, Bölüm Başkanları, Öğretim Elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile, devletimizin ve milletimizin güvenliği için canlarını feda eden tüm Şehitlerimiz ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde Şehit olan Vatandaşlarımız anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşımız okundu.
MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, programda yaptığı konuşmada Meslek Yüksekokulu ve programlar hakkında bilgiler vererek, öğrencilerin FETÖ ve PKK gibi tüm terör örgütlerine karşı uyanık ve duyarlı olmalarını istedi. Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, "Öncelikle tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin 2016/2017 Akademik yılını kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl Meslek Yüksekokulumuza gelerek üniversite hayatına başlayan yeni öğrencilerimizi de tebrik ediyorum. Bu vesile ile, devletimiz ve milletimiz için canlarını feda eden kahraman Türk Polislerimizi, askerlerimizi ve tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Trabzon Valiliğimize ve İl Emniyet Müdürlüğümüze de, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
Trabzon Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Terör Şube Sorumlusu Celil Yürümez tarafında yapılan "Terör" konulu sunumda, 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ terör örgütü ve örgütün eleman kazanma teknikleri hakkında bilgiler verildi. Terörün, baskı, cebir, şiddet korkutma, kandırma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle Anayasamızda belirtilen Cumhuriyetimizin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzenini değiştirmek, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk devletinin ve Cumhuriyetinin varlığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak ve yıkmak veya ele geçirmek temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü eylemin terör eylemi olduğuna vurgu yapıldı.
FETÖ, PKK ve benzeri tüm terör örgütlerinin en fazla üzerinde durdukları alanın eğitim kurumlarımız ve gençler olduklarını belirten Celil Yürümez, aile huzursuzlukları ve sorunları olan, maddi durumu kötü gençler terör örgütlerinin en fazla ilgi duydukları kitle konumundadır. Terör örgütleri, gençleri ağlarına çekmek için öncelikle, okul veya arkadaş çevresinden, aile yakınlarından, örgüt tarafından oluşturulan dernekler vb. aracılıkları ile, örgüt yayınları, dergi ve kitaplar gençlere okutulmakta, ülke problemlerinin tek çözüm yolu olarak kendi ideolojilerinin olduğunu kabul ettirmeye çalışmakta ve gençlerimizin beyinlerinin yıkanmaya çalışıldığına vurgu yaptı. Gençlerde, karşılaştıkları olumsuzluklara karşı tahammülsüz ve hemen tepki verebilecek bir ruh halinin oluşturulmasına önem verildiğini ifade eden Celil Yürümez, gençlerde oluşturulmaya çalışılan ideolojik bilinçlenme, toplumsal olaylara sokularak güçlendirilmekte ve isyan duyguları pekiştirilmektedir, dedi.
Gençler sonrasında illegale çekilerek örgüt yazısı ve pankart asma gibi kanunsuz olaylarda kullanılmakta, örgüt mensupları polisin yakalamasıyla suçluluk psikolojisine girerek, istese de normal hayata dönemeyeceğine inandırılmakta, normal hayata dönmek isteyenler de örgüt tarafından çeşitli tehditlerle "polis tarafından fişlendin, artık bundan kurtuluşun yok" türünden sözlerle engellenmeye çalışıldığında dikkat çeken Celil Yürümez, bu süreç sonunda herkesin çocuk gördüğü, belki zaman içerisinde düzelir olarak nitelediği, aile ve çevre tarafından ihmal edilen bu insanlar acımasız bir terör örgütü mensubu olarak karşımıza çıkabilmektedir, dedi. Trabzon Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Terör Şube Sorumlusu Celil Yürümez, öğrencilerimizin tüm terör örgütlerine karşı duyarlı ve uyanık olmaları gerektiğine vurgu yaptı. 15 Temmuz hain darbe girişimi ile birlikte yaşanan sürecin ve FETÖ terör örgütünün yapılanmasının, başlarda sohbet programlarına katılma, sonrasında yayınlarını takip etme, sonrasında maddi destek, devamında da kripto programlar üzerinden, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk Milletine karşı darbe girişimi olarak karşımıza çıktığına ifade etti. Yürümez, gençlerin facebook, twetter, whatsapp vb. sosyal paylaşım programlarında tanımadıkları kişileri arkadaş olarak eklememeleri, takip etmemeleri ve telefonlarını tanımadıkları kişilere kesinlikle kullandırmamaları konularında uyarılarda bulundu. Celil Yürümez, öğrencilerin devlet yurtlarında barınmaları, devlet yurdu çıkmayan veya özel yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin de, kalacakları yurtlar ile ilgili, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne gelerek, bize başvurmaları, yurt hakkında araştırma yapmaları çok önemlidir. Şüphelenilen, görülen, duyum alınan her türlü terör ve emniyet ile ilgili konularda 155 polis ve 156 Jandarmanın aranabileceğini, genel kanı olarak yerleşen, polisi ararsak, sabaha kadar bizi karakolda tutarlar bilgisinin yanlış olduğuna vurgu yaptı.
Trabzon Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü görevlisi Abdulmuttalip Çıtkıran tarafından yapılan "Asayiş" konulu sunumda ise, cinayet, gasp, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık vb. konularında, ve uyulması gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler hakkında, slayt sunum eşliğinde detaylı bilgiler verildi.
Trabzon Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü görevlisi Turgay Özsüleyman ise, "Trafik" konulu sunumunda, trafik kazalarının oluş nedenlerini ve alınması gereken tedbirleri istatistik ve bilimsel veriler ışığında slayt sunum eşliğinde anlattı. Emniyet kemeri kullanmanın önemine de vurgu yapan Özsüleyman, Sürmene ilçesinde meydana gelen kazalar ve nedenleri hakkında da bilgiler verdi. Öğrencilerin otostop çekerek tanımadıkları araçları trafikte durdurmalarının hem trafik akışında kazalara neden olabileceğini, hem de kendilerini tehlikeye sokabileceğine de vurgu yapan Özsüleyman, öğrencilerin ulaşımlarında Belediye otobüslerini ve resmi minibüsleri kullanmaları gerektiğinin önemini anlattı.
Program sonunda, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri Celil Yürümez, Abdulmuttalip Çıtkıran ve Turgay Özsüleyman'a teşekkür belgesi verildi. Program, sunum yapan görevliler ile öğrenci ve personelin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.