‘Çivi ve Tellerin Dansı’ isimli Filografi Sergisi Büyüledi 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon  Valisinin eşi Şengül Yavuz , usta öğretici Şennur Doğan ve 24 öğrencinin belli örgü tekniklerini kullanarak hazırladığı 80 eserin bulunduğu ‘Çivi ve Tellerin Dansı’ isimli filografi sergisini ziyaret etti.

Ortahisar Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenlediği, Güzel Sanatlar Galerisindeki sergiyi gezen Bayan Yavuz, belli örgü teknikleriyle yapılan hat yazıları, simetrik desenler, portreler, manzaralar, çiçekler ve panolar haline getirilen eserleri tek tek inceleyerek, usta öğretici Şennur Doğan’dan eserler hakkında bilgi aldı.

Sergideki eserleri yapan ve sergiyi gezen öğrencilerle sohbet eden Şengül Yavuz Hanımefendi, bu güzel çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, kendilerini kutladı.

Daha sonra Bayan Yavuz ve salondakiler uygulamalı olarak filografi çalışması yaptılar.

Osmanlı döneminin el sanatlarından, çivi ve tel kullanılarak yapılan sanat türü filografi; çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görünüm kazandırılması işlemi olarak tanımlanır. Tasarlanmış bir motifin veya desenin ahşap malzeme üzerinde çivi ile çakılıp arasından çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilerek farklı motif veya desenlerin ortaya çıkarılması ile oluşan bir sanattır.

Sergi 13 Şubat 2017 tarihine kadar İl Kültür Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde sergilenmeye devam edecektir.

Ziyaret esnasında Şengül Yavuz Hanımefendiye,Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Serpil Harput eşlik etti.