Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Kitap Fuarı’nı ziyaret etti
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenmekte olan Trabzon Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek yazar ve okurlarla bir araya geldi.

80 yazar ve 100 yayınevinin katıldığı ve 8 Mayıs akşamına kadar açık kalacak olan Kitap Fuarı’ndaki stantları tek tek ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, sohbet ettiği öğrencilere, “Boş zamanlarınızda Belediyeye gelin. Sizlerle kitap üzerine uzun uzun söyleşiler yapalım” dedi.

Burada yaptığı değerlendirmede Trabzon Kitap Günleri Fuarı’nın yoğun ilgi görmesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, fuarın büyük bir kültür şöleni olduğunu kaydetti. Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti: “Kitap sevgisini en iyi kabullenmiş olan şehrimle gurur duyuyorum ve iftihar ediyorum. Fuarımızda yayın evleri ve yazarlarımız, halkımızla buluşuyor. Burada gerçek bir kültür şöleni yaşanıyor. Bu kültüre sanata edebiyata büyük bir katkıdır ve kitap okuma alışkanlığımızı daha da arttırmak içindir. Trabzon’umuz 5 bin yıllık bir medeniyetler zincirinin, kültürün, edebiyatın, sanatın, insan sevgisinin ve uygarlığın şehri olduğunu bu güzel etkinlikle göstermektedir.”