BAŞKAN GENÇ ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Ortahisar Belediye Başkanı Av Ahmet Metin Genç, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak çalışan gazeteciler gününü tebrik etti. 
 
Mesajında bütün gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Başkan Genç gazetecilerin insanları dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmelerden doğru bir şekilde bilgilendirmek gibi çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Başkan Genç, "Gece gündüz demeden çok zor şartlarda insanların haber alma hürriyeti için çalışan gazeteciler çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Dünyada olup-biten olayların ve gelişmelerin doğru bir şekilde insanlara anlatılması demokrasinin ve hukukun vazgeçilmez unsurlarındandır. Özellikle savaşlarda çok zor şartlar altında, doğru haber uğruna yaşamlarını yitiren gazetecilerin yapmış oldukları bu işin mahiyetini çok iyi kavramamız gerekmektedir. Kamuoyunun bilgilendirmesinde aracılık eden basın, doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu zaman gözetmeksizin çalışması ile özü itibariyle zor fakat özel niteliklere sahip saygın mesleklerinden biridir." ifadelerine yer verdi. 
 
BASIN MİLLETİN ORTAK SESİDİR 
 
Demokratik yönetimin temel unsurlarından biri olan basının, toplumun çoğulcu ve katılımcı yönde gelişmesine katkısının çok önemli olduğunu belirten Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: "Gücünü kamuoyundan alan özgür ve objektif basının varlığı, halkımızın doğru haber alma hakkı ve demokrasinin de en büyük güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel şekilde vurguladığı gibi ’Basın, milletin müşterek sesidir’ Toplumda bu kadar önemli bir yeri bulunan basının, gücünü yine toplumdan alarak, tarafsız ve objektif bir yayın sorumluluğu bulunuyor. Basının bu sorumluluğu yanında toplumu doğru ve hızlı bilgilendirme, kurumlar ve toplum arasında bilgi akışı sağlama, kamu çıkarlarını koruma, eğitim ve aydınlatma gibi görevleri de bulunduğunu da belirtmemiz gerekir. Böylesine ulvi bir görevi zor şartlarda yerine getiren basın mensuplarımızın, hukukun evrensel ilkelerini rehber edinmeleri, insan hak ve hürriyetleri ve özel hayata saygı çerçevesinde görev yapmaları çok önemlidir. Kamu görevi sırasında çok zor şartlar altında büyük bir özveriyle haber peşinde koşan değerli basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü gönülden kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum."