Akçaabat Festivale Hazır 
Haber : Muzaffer Beşinci   www.trabzonhaber24.com  

Akçaabat Belediyesince düzenlenen, bölgemizin en büyük festivallerinden biri olan ve uluslararası kimliğe sahip, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali'nin bu yıl 27. si düzenlenecek.

20-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festival hazırlıklarının büyük bir bölümü tamamladı. Festivale yurtdışından; Ukrayna, Bulgaristan, Azerbaycan ile yurtiçinden İstanbul, Bursa, Gaziantep, Artvin, Silifke-Mersin, Gaziemir-İzmir yörelerine ait halkoyunları grupları, Akçaabat Folklor Derneği ve yöresel gruplar ile yakın ilçe, belde ve köylerdeki halkoyunları grupları katılacak.

Festival kapsamında voleybol ve sokak basketbolu turnuvaları, sergiler, yelken gösterileri ve yöresel etkinlikler düzenlenecek.

20 Temmuz Perşembe günü Geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği düzenlenecek olup, 21-22-23 Temmuz günleri şehir merkezinde yapılacak etkinlikler, yurtiçi ve yurtdışından Akçaabat’a gelen halkoyunları grupları, yöresel gruplar ve halkın katılımı ile gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile start alıp, sahilde kemençe, davul-zurna eşliğinde büyük horon halkası ile devam edecektir.

27. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali'ne katılacak sanatçı ve gruplar da belli oldu.

Festivale katılacak olan sanatçılar Grup KOLPA, Sinan YILMAZ ve Gizem Kara’nın yanı sıra festivalde Zeynep BİRİNCİ, İsmail CUMUR, Necmi ÖKSÜZ, Coşkun İŞÇİ, Ragıp ALTINTAŞ, Mehmet YILMAZ, Cavidan SOYTÜRK ve Necoorkun yer alacak.

Festival komitesinden yapılan açıklamada ise; "Festivalimizdeki amaç, birlik ve beraberlik için yurtiçi ve yurtdışında yaşayan başta tüm Akçaabatlıları ve yöre insanımızı yılda bir kez de olsa bu tarihlerde buluşturmaktır. Bu vesileyle hem şehrimize hem de ülkemize birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu hissettirmektir. Festival; dostluk, birlik ve beraberlik demek, gelenek, görenek ve kültürümüzü yaşatmak, bunları yaparken de insanımızı hem eğlendirmek hem de dinlendirmektir. Özellikle yöremiz için turizm çok önem arz etmektedir. Turizm sektöründe, iç ve dış turizmi canlı tutmak, turizm sezonunu bekleyen otel, yemek, ulaşım vs. gibi iş alanlarında uğraşanlara canlılık ve heyecan getirmektir." şeklinde ifade edildi.