9.Uluslararası Sanat Günleri Başladı 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com   Trabzon’da bu yıl 9.’su yapılan Uluslalarası Sanat Günleri, bugün yapılan açılış töreni ile başladı. Açılış töreninde bir de defile düzenlendi.  Trabzon Sanatevi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile özel sponsorların destekleriyle yapılan "9. Uluslararası Sanat Günleri' bugün Sanat Evinde başladı.  Sanat günleri etkinlikleri kapsamında, bugün Trabzon Sanatevi bahçesinde saat 13.00 ile 19.00 arasında defile, fotoğraf, karikatür ve şiir sergisi ile yazar-şair Cezmi Ersöz tarafından söyleşi, saat 20.00'de de Elesa Halk Müziği Topluluğu tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezinde konser düzenlendi En ilgi çeken etkinliklerden Türk el sanatlarından ‘Keçe defilesi’ katılımcıların büyük beğenisini topladı. El sanatları ile yapılan ürünler, katılımcılar tarafından sergilendi…    Etkinlikler kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde, fotoğraf sanatçısı Leyla Emektar'ın "Fotoğrafımızda 1960'tan Günümüze" adlı sergisi açılacak. Sergi, 20 Ekim Cuma gününden itibaren sanatseverler tarafından gezilebilecek. 

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, sanatevinde düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, Trabzon'un kültür, sanat ve ticaret merkezi olduğunu söyledi.

Trabzon'un çok sayıda sanatçı, edebiyatçı, kültür ve bilim adamını yetiştirdiğini dile getiren Hatipoğlu, "Bu varlığın ortaya çıkması ve gelecek nesillere aktarılması hepimizin ortak gayesi. Yine burada ortaya konan güzelliklerden birisi de gerek farklı dillerden, gerek farklı coğrafyalardan, medeniyetlerin, kültürlerin, insanların burada bir araya gelerek, dostluk ve kadeşlik ortamını tesis etmeleri." diye konuştu.

Hatipoğlu, sanat ve sanatçının önemine dikkati çekerek, sanatın sınırları aşan ve insanları kaynaştıran yönüyle büyük hizmeti yerine getirdiğini belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da sanat ve sanatçıya önem verdikleri vurgulayarak, bu yönde ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Etkinliğin önemine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, bu tarz programların savaşı ve zorbalığı yok ettiğini, barışı ve kardeşliği getirdiğini söyledi.

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç da etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, organizayonun önemine dikkati çekti.

Açılış programına, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Gürcistan, Rusya ve İran'ın Trabzon Başkonsolosları ile diğer ilgiler de katıldı.