15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kampanyanın hayat kurtarmaya yönelik bir amacı olduğunu söyledi.


Kampanya destekçilerinden Trabzonspor’un, kendileri için bir futbol takımından çok daha fazla anlam taşıdığını kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Kampanyamız, sloganı ve içeriğiyle de çok önemli bir kampanya. Çünkü hayat kurtarmayı maksat ediniyor. Rizespor galibiyetinden dolayı Trabzonspor’umuzu tebrik ediyoruz. Kalecimiz Uğurcan bu maçta da çok önemli kurtarışlar yaptı. Bir anlamda hepimizin hayatını bu manada kurtardı. Şimdi de Trabzonlu hemşehrilerimiz bağışlayacakları kanlarla çok sayıda hayatı kurtaracaklar” dedi.


Kızılay, Trabzonspor’umuz ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte yürütecekleri kampanya kapsamında, sağlıklı tüm hemşehrilerini kan vermeye davet eden Başkan Zorluoğlu şöyle konuştu:


“Burada bir haftada 1967 ünite kan almayı hedefliyoruz. Bu özel bir sayı çünkü Trabzonspor’umuzun kuruluş yıl dönümünü temsil ediyor. Kampanya her bakımdan çok iyi planlandı. İnşallah Meydan Parkı’nda Kızılayın ve hekimlerimizin gözetiminde bu kampanyamızı tamamlayacağız. Kan ihtiyacı konusunda da çok önemli bir görevi yerine getirmiş olacağız.” 


Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Göktaş da örnek bir organizasyon yapmak istediklerini vurgulayarak, “Kurtarmak Bizim Kanımızda Var”, bu şekilde Kızılayımıza, halkımıza, hastanelerimize ve hastalarımıza faydalı olmak istedik. Hedefimiz 1967 ve biliyorsunuz bu bizim kuruluş yıl dönümümüz ama inşallah bu rakamı geçerek, örnek oluruz” ifadelerini kullandı. 


Türk Kızılayı Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara ise düzenlenen kampanyada ‘Trabzonspor üzerinden de bir slogan geliştirebilir miyiz?’ şeklinde düşünce ortaya konduğunu anlatarak, “Trabzonspor yönetiminin belirlediği bir sloganla karşınıza çıktık. ‘Kurtarmak Bizim Kanımızda Var’, bu metaforu hem kalecimiz Uğurcan üzerinden hem de kanın hayat kurtarması üzerinden planladık. Bu şekilde bir organizasyon meydana getirdik. Tüm vatandaşlarımızı, sürekli olarak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Bir gün hepimize kan lazım olabilir” şeklinde konuştu. 


Konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kızılayın Kan Bağış Tırı’na giderek kan bağışında bulundu. 


Kan bağışı kampanyasının açılış etkinliğine; Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dila Baran ve vatandaşlar da katılırken, bağışçılara Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kızılay ve Trabzonspor logolarının bulunduğu kalem hediye edileceği bildirildi.