YEŞİLAY danışma merkezleri( YEDAM)  bağımlılkla mücadelede ihtiyaç duyan ve duymayan bireyleri bilinçlendirme ve bilgilendirme yerleri olarak ülke genelinde açılıyor.nTürkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi, kente YEDAM kurulması için yoğun çaba sarf ediyor. Şube Başkanı Köksal Boz, genel merkezle sürekli istişare halinde olarak YEDAM’ı kente kazandırmanın gayreti içinde. Yeşilay Genel Merkezi’nden YEDAM koordinatörü Murat Bolat, Trabzon’a gelerek, şehirde bina incelemelerinde bulundu. Bolat’a Yeşilay Başkan Vekili Aydın Gelleci ile yönetim kurulu üyeleri Sinan Aydın ve Bahattin Baştürk eşlik ederek şehrin çeşitli yerlerinde binaları gösterdi. Şube Başkanı Köksal Boz, YEDAM’ı kente kazandırmanın en büyük arzuları olduğunu dile getirerek, “Bağımlılıkla mücadelenin en önemli ağı olan YEDAM’ı Trabzon’a kazandırmak için kolları sıvadık. Bakanlarımız, valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kurum amirlerimiz ile istişarelerimizi sürdürüyoruz. İnşallah YEDAM’ı en kısa sürede Trabzon’umuza kazandıracağız. Yeşilay Genel Merkezimizden misafirimiz olan Murat Bey’e de çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarını yaptı, genel merkezde ki görüşmelerin ardından en kısa sürede YEDAM hayata geçecektir” dedi. 
Sağlık , spor , turizm, eğitim, kültür şehri olan Trabzon'da da YEDAM'ın açılmasının zaruri olduğunu ifade eden Boz, "YEDAM için şehrin değişik yerlerinde binalar bakılıyor . Yeşilay'a şube ve YEDAM için yer tahsisi konusunda belediyeler valilik, vakıfların yardımcı olması konusunda devlet kanun çıkarmıştır . Biz Yeşilay Trabzon şube olarak kurumlara müracaatlarımızı yaptık. Kurumlar bizlere tahsis edecek binaların olmadığını resmi yazı ile tarafımıza bildirmişlerdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğa ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun,  bağımlılıkla mücadeledekivyüksek hassasiyetlerini dikkatede alarak Yeşilay Trabzon şubesine bina konusunda yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Sağlıklı bir gelecek icin sağlıklı nesiller şart. Yeşilay cemiyetin Türkiye ve dünyanın her tarafındaki tek hedefi bağımlılıktan uzak faydalı nesiller yetişmesine yardımcı olmaktır" diye konuştu.
Öte yandan Yeşilay Trabzon üyeleri twitterda #TRABZONAYEDAM, hashtag postu ile paylaşıma açarak, yetkililere de çağrıda bulundular.