Vali Yavuz Öğrencilerle Fidan Dikti

Valimiz Yücel Yavuz 21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Faroz sahilinde düzenlenen fidan dikim törenine katıldı. 

 Törene Vali Yücel Yavuz’un yanı sıra  Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Abdülbaki Ekinci, Orman Bölge Teşkilatı çalışanları ve  öğrenciler katıldı.

 Ormanların bir ülkenin en önemli yer üstü kaynaklarından biri olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “Doğal dengenin korunmasında ve yaşamın sürdürülebilmesinde ormanlarımız hayati öneme sahiptir. Bu zenginliğimizi korumalı ve geliştirmeliyiz.  Çocuklarımıza, gençlerimize ağacı ve ormanı muhafaza etmeyi öğreterek farkındalıklarını artırmalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ülkemizdeki ormanlık alanların korunması ve ağaçlandırmanın teşviki kapsamında ilimizde de Valiliğimiz  tarafından ağaç dilkimi ve ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır. Gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak hepimizin sorumluluğu ve insanlık borcudur. Orman Bölge Teşkilatımız ile Büyükşehir Belediyemizin işbirliğiyle düzenlenen bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Törenin sonunda Valimiz Yücel Yavuz öğrencilerle birlikte fidan  dikti.