Vali Ustaoğlu: “Uyuşturucu İle Mücadelede Karalıyız”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu il genelindeki tüm mahalle muhtarlarıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.
 
Toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Doğu Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanı Ali Münir Gümüşbaykal, tüm ilçe kaymakamları, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, kurum müdürleri ve il genelindeki muhtarlar katıldı.

Hep Birlikte Mücadele Etmeliyiz.
 
Toplumun ve tüm kurumların bağımlılıkla mücadele konusunda hep birlikte hassasiyet ve duyarlılık gösterdiğini ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu “Uyuşturucuyla Mücadele konusunda karalıyız. Sayın Bakanımızın da üzerinde sürekli ve ısrarla durduğu ve bizlerinde kaymakamlarla, güvenlik güçlerimizle birlikte 24 saat esasına dayalı olarak en fazla mücadele ettiğimiz hususların başında uyuşturucu ile mücadele geliyor. Toplumumuzu ve geleceğimizi derinden etkileyen bu uyuşturucu olayı ailelerle birlikte hepimizin mücadele etmesi gereken bir husustur. Bunun için sizleri de bir aya getirerek bir farkındalık oluşturmak istedik. Duyarlılığı artırmak adına muhtarlarımızla birlikte bu mücadelede el birliği içinde olmak istiyoruz.” dedi.

Vali İsmail Ustaoğlu: “Uyuşturucu İle Mücadelede Karalıyız”

Türkiye Hedef Ülke Konumundadır.
 
Çağın sinsi bir hastalığı olan uyuşturucunun ülkemizin ekonomisinin ve gelişmesinin önündeki büyük tehditlerden biri olduğunu dile getiren Vali İsmail Ustaoğlu “Ülkemiz, coğrafi konumu ve genç nüfusu nedeniyle uyuşturucudan doğrudan etkilenen ülkeler arasındadır. Gerek Asya’da üretilen ve Avrupa'ya transfer edilen eroin kaçakçılığında gerekse Avrupa'da üretilen ve Asya'ya sevkiyatı yapılan sentetik uyuşturucu ve ara kimyasallar kaçakçılığında transit ve hedef ülke konumundadır. Bu gerçekler ışığında rahatlıkla söyleyebiliriz ki uyuşturucunun terörden hiçbir farkı yoktur. Uyuşturucu öncelikle fertlerin, akabinde toplumun, nihai olarak millet ve devletimizin bekasını akamete uğratacak, nesilleri tüketecek son derece tehlikeli bir silahtır. Ayrıca ülkemizin başına bela olan terör örgütleri, uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen kazançla finanse edilmektedir. Denilebilir ki terör uyuşturucuyu, uyuşturucu da terörü beslemekte, ikisi birden ülkemizi tehdit etmektedir. Bu sebeple toplum, her zerresiyle, bütüncül bir şekilde, bu uyuşturucu terörüne karşı mücadele etmeli ve her an teyakkuzda olmalıyız.” dedi.

Muhtarlara Çok Önemli Görevler Düşüyor.
 
Uyuşturucuyla mücadelede muhtarlara çok önemli görevler düştüğünü belirten Vali Ustaoğlu “ Muhtarlarımız, devletimizin yereldeki gözü kulağı, iltisaklı olduğu mahalle ile devletimizin diğer kurumları arasındaki en kısa yolu, en güvenilir köprüsü en etkili silahıdır. Bu sebeple siz değerli muhtarlarımıza, nesillerimizin sağlığı ve devletimizin bekası için büyük sorumluluklar düşmektedir. Sizlere güveniyorum. Belediyelerimiz ve kaymakamlıklarımız başta olmak üzere kapımızın her zaman açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin en önemli meselelerinden birisi olan bu konunun burada konuşulup kalan, sonra da unutulan bir mevzu olmamasını, sahadaki çalışmalarımızı süratle ve etkili bir şekilde sürdürmemiz gerektiğini temenni ediyor, teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü, Yeşilay Derneği Bağımlılıkla Mücadele konusunda sunum yaptılar.