Vali Ustaoğlu'ndan ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' Mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:
 
 “Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilen 3 Aralık, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından önem taşımaktadır. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün ilimizdeki ve ülkemizdeki tüm engelli vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
 
Sosyal hayatımızın ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşlarımıza beceri kazandırılması, eğitim, istihdam, barınma ve rehabilitasyon sağlanması, ailelerinin desteklenmesi; engellilerin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması büyük önem taşımaktadır. Engelli bireylere ve ailelerine yönelik yapılan bu hizmetlerin niteliğinin artırılması, onların mutlu ve huzurlu fertler olarak kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlayacaktır.
 
Son yıllarda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek ve rehabilitasyon hizmetleri, ülkemizde olduğu gibi ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Bu bağlamda, ilimiz genelinde bulunan engellilerimize evde bakım hizmetleri verilmekte, çok sayıda engellimizin de Umut Evleri’nde bakımı sağlanmakta, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama etkin bir şekilde katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyor; kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engellilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”