Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi ile bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Zehra Aydın ile formatör öğretmenleri ağırlayan Boz ve Güner, hem Trabzon’da yapılan Yetişkin Eğitim Programı için öğretmenlere teşekkür belgesi takdim etti hem de öğretmenler gününü tebrik etti.


Yeşilay’ın Trabzon’daki eğitim programında 33 program yapıldığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, “Burada bulunmak benim için büyük ayrıcalık, hem Yeşilay hem de milli eğitimi temsil ediyorum. Programımızı hem 24 Kasım öğretmenler günü hem de Yeşilay yetişkin eğitim projemizin kapanışını gerçekleştiriyoruz. Yetişkin eğitim projemize hızlı bir giriş yaptık. 33 programda bin 500 kişiye ulaştık. Özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, “Milli eğitimi her platformda en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Yeşilay ile ortak projelere imza atıyoruz. Karşılık beklemeden yapılan işlerin kıymeti unutulmaz. Yaptığınız güzel proje için sizlere teşekkür ediyorum. Var olmaya devam edelim” diye konuştu.


Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner, “Trabzon olarak güçlü bir ekibimiz var. Her yerde iyi bir şekilde temsil ediyoruz. İyi ki varsınız. Çalışmalarımız devam edecek. Milli Eğitimle ortaklaşa yaptığımız çalışmalarımız çok faydalı oldu” ifadelerine yer verdi.


Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Yeşilay’ın en büyük paydaşları arasında Milli Eğitim’in geldiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerek saha çalışmalarımız, gerek eğitimlerimiz, gerekse okullardaki çalışmalarımızda büyük destek oluyorsunuz. Bu çalışmalarımızı gönüllülük esası ile bağımlılıktan uzak bir gelecek için yapıyoruz. Hepimiz burada gönüllüyüz. Gönüllü olarak eğitimleri yaptınız. Bin 500 kişiye ulaşarak bağımlılığın zararlarını anlattınız. Sizler eğitimlerinizle YEDAM psikolojik destek ile bağımlı vatandaşlarımıza destek oluyor. Bağımlılıkta mücadelede ki en büyük etkenlerden birisi de manevi eğitim ve çocuklarımızı yeteneklerine göre spor yada sanata yönlendirmektir. Okullarda bu alanda eğitimleri de ön plana çıkarmalıyız. Çalışmalarımız hız kesmeden sürecek. Öğretmenler gününüzü tebrik ediyor, bağımlılıktan uzak bir Trabzon ve Türkiye temenni ediyorum.” Boz, öğretmenlere sürpriz de yaparak öğretmenler günü dolayısı ile pasta kesti.