Türkiye Sağlıkta Akreditasyon Sistemi Eğitim Toplantısı yapıldı
Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafından düzenlenen “Türkiye Sağlıkta Akreditasyon Sistemi Eğitim Toplantısı” Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde yapıldı.
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak düzenlenen toplantıya,Trabzon, Gümüşhane, Rize, Artvin ve Giresun ilinde bulunan kamu, özel ve üniversite sağlık kurum ve kuruluşlarının yönetici ve çalışanları katıldı. 
Açılış konuşması yapan Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan Usta, sağlıkta kalite ve akreditasyon çalışmalarına bölgede önem verildiğini, akreditasyon için kurumların hazırlık çalışmaları yaptığını bildirdi.
TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel ise bölgenin sağlık turizmi açısından öneminedeğinerek,sağlık kurumlarında kalite ve akreditasyonun önemine dikkat çekti. 
Toplantıda TÜSKA Birim Sorumluları tarafından; Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon: Kavramlar ve Uygulamalar, Sağlıkta Akreditasyon Standartları, TÜSKA Akreditasyon Denetimi, Hastane Akreditasyon Programı, ADSH Akreditasyon Programı ve Mükemmeliyet Merkezi Programı hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin hizmet sunum alanları ziyaret edilerek paylaşımlarda bulunuldu. Eğitim programının son bölümünde katılımcıların soruları cevaplandırıldı.