Uyuşturucuyla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, 2019 yılında gerçekleştirilen faaliyetleri paylaşmak ve planlanan projeleri istişare etmek üzere, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında toplandı. 
Valilikte gerçekleştirilen toplantı açılışında konuşan Vali Ustaoğlu, uyuşturucu ile mücadeleyi devletimizin tüm organlarıyla birlikte kararlı şekilde yürüttüklerini söyledi.
“Uyuşturucuyla Mücadelemizi Kararlılıkla Yürütüyoruz”
Uyuşturucu sorunuyla karşı karşıya kalan bireylerin rehabilitasyonu ile ilgili sivil toplum kuruluşları yanında, güvenlik güçleri ve diğer paydaşlarla birlikte, bağımlılığın yaygınlaşmasını önlemek adına önemli bir toplantı icra ettiklerini kaydeden Vali Ustaoğlu, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda 81 ilin valileri başkanlığında gerçekleştirilen bu toplantılarımızda, uyuşturucuyla mücadele hakkında toplumumuzda farkındalık oluşturmayı ve duyarlılığı en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor, yapılması gerekenleri görüşüyoruz.” dedi.
“Topyekûn Mücadele Şart”
Toplumun kanayan yarası haline gelen uyuşturucu bağımlılığının birçok aileyi dağılma noktasına getirdiğini söyleyen Vali Ustaoğlu, “Bu anlamda tüm kurumlarımızla, topyekûn mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu konuda hem önleyici hem de tedavi edici süreçlerle alakalı önemli çalışmalar söz konusudur. Dünyada da bu mücadele ile ilgili farklı yöntemler bulunmaktadır. Her geçen gün bu yöntemler değişim gösteriyor. Özü itibarıyla insanlığın en temel problemlerinden biri haline gelen uyuşturucu, tüm kesimlerin hassas şekilde üzerinde durması gereken bir konudur. Ülke olarak bu sorunun çözümüne yönelik çalışmalarımız farklı tekniklerle devam etmektedir. Unutmayalım ki; çocuklarımız bizim çocuklarımız, gençlerimiz bizim gençlerimiz. Onları korumak da bizlerin en önemli görevleri arasındadır. Devletimizin son yıllarda bağımlılıkla mücadele kapsamında ciddi maliyetlerle, çok önemli çalışmaları olmuştur” şeklinde konuştu.
“Metruk Binaları Tespit Edip Yıkacağız” 
Bağımlılık noktasında Trabzon’da alınan önlemler ve önümüzdeki döneme ilişkin planlamalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Vali Ustaoğlu, “Uyuşturucu bağımlılarının zaman zaman kullandıkları yerler haline gelen metruk binaların tespiti ve yıkımı için çalışmalarımız sürüyor. Bunun dışında çocuklarımızın yoğun kullandığı park ve bahçelere yerleştirilecek güvenlik kameraları, özellikle okullarımızın önlerinde alınacak daha sıkı güvenlik önlemleriyle ilgili de titiz şekilde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.  
Toplantının devamında, İl Emniyet Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün uyuşturucu ile mücadelede 2019 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ve yeni döneme ilişkin projelerine yer verilen sunumlar yapıldı. 

Toplum Destekli Polisin Uyuşturucuyla Mücadele Silahı: Tiyatro
Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesince, cemiyet bünyesinde yeni hayata geçirilen Yeşilay Danışmanlık Merkezi hakkındaki bilgilendirme sonrasında ise, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, uyuşturucu ile etkin mücadeleye katkı sunmak amacıyla sahnelenen ve 2019 yılında 4 bin öğrenciye ulaşan "Sahte Cennetteki Sessiz Çığlık" tiyatro oyunu hakkında sunum gerçekleştirildi. 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve il Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere, Trabzon’daki pek çok kamu kurumu ve STK temsilcisinin de hazır bulunduğu toplantı sonunda kısa bir kapanış konuşması yapan Vali İsmail Ustaoğlu, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede, kolluk kuvvetlerinin, sağlık personelinin ve ailelerin çok önemli rolü olduğunu belirterek, sınıf öğretmenlerinin öğrencilerine hakimiyetlerinin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.