Araklı İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve daire amirleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kanser tarama oranlarının etkin düzeylere ulaşması ve halkın kanser taramalarına katılımının artırılmasını sağlamak amacıyla hizmete açılan ‘Mobil Mamografi Aracı’ Trabzon’un çeşitli yerlerinde ücretsiz olarak hizmet verecek.  
  
SAĞLIKTA BÜYÜK ATILIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Törende yaptığı konuşmada mamografi aracının Trabzon’a hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Ülkemizin son 15-20 yıl içerisinde sağlık alanında katettiği mesafe, takdire şayandır. Çok büyük atılımlar gerçekleştirilmiş, çok büyük yatırımlar yapılmıştır. 20 sene öncesiyle kıyaslanamayacak şekilde sağlık hizmetlerinde kalite yakalanmış, birçok gelişmiş Avrupa ve dünya ülkesiyle çok rahatlıkla yarışabilir bir sağlık sistemi Türkiye’de hayata geçirilmiştir. Trabzon’umuzun da sağlık alanındaki bu hizmet atılımından payını almış olmasından da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bugün Trabzon’da ve tüm ilçelerinde birçok üst düzey hastane ile sağlık hizmeti veren müessesemiz var. Kaliteli hizmet üretiyoruz ve bu hizmeti daha da artıracak adımları önümüzdeki süreçte de atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
ŞEHİR HASTANESİNİN YAPIMI BU YIL BAŞLAYACAK
Trabzon’un yakın zamanda şehir hastanesine kavuşacağının müjdesini de veren Başkan Zorluoğlu, “Şehir hastanesi için 2020 yılı içerisinde proje ihalesi gerçekleştirilecek ve yapımına da başlayacağız. Şehir hastanesinin Trabzon’da sağlık alanındaki hizmetlerin kalitesine çok önemli bir katkı yapacağına inanıyorum. Bu büyük yatırımların yanında küçük dokunuşlarla da çok büyük farklar yaratılabiliyor. Bu küçük dokunuşlardan bir tanesini şu anda hayata geçiriyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüzün araç tahsis edilmesi noktasında bizden bir ricası oldu. Bugün bu aracı İl Sağlık Müdürlüğümüz donattı, içine gerekli araç gereci temin etti. Bu araçla birlikte çok önemli bir sorun olan, kadınlarda bilhassa çok yaygın bir şekilde görülen meme kanserinin erken teşhisinde ilimizde çok önemli mesafeler katedeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
SAĞLIK TEŞKİLATININ HER ZAMAN YANINDAYIZ
Kanser hastalığının sebebi bilinen ölümler içerisinde kalp ve damar hastalıklarından sonra 2’nci sırada olduğunu hatırlatan Başkan Zorluoğlu, “Kanser vakaları çok yaygınlaştı ama tedavisi de her geçen gün geliştiriliyor. Tüm doktorlarımızın ittifak halinde söylediği bir gerçek var ki, erken teşhis kanser vakalarının tedavisinde çok ciddi katkı sağlıyor. Bu araç ve benzeri çabaların bazı kanser türlerinin teşhisinde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak böyle önemli bir projeye katkı vermiş olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ve görev yaptığımız süre boyunca her zaman sağlık teşkilatımızın yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.      
 
İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, mobil mamografi aracının hizmete girmesi için verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na plaket takdim etti.