Edinilen bilgiye göre; Vakfıkebir Devlet Hastanesinde, 1 Kadın, 1 Erkek, iki kişi Korona virüs şüphesiyle tedavi altına alındılar. İki kişide umreden geldikleri ve ateşlerinin yüksek olduğu, bu yüzden Vakfıkebir Devlet Hastanesi giderek, Dahiliye servisi ile Acil'e servise başvurdular, hastalardan kan örnekleri alındı. Bu örnekler Ankara'da bulunan bir Laboratuvara gönderilmek üzere Trabzon Havalimanı'na gönderildi.
Hastalarada Korono Virüsü olup olmadı belli değil. Bu tetkikler sonucu belli olacak.
Hastalarımız Vakfıkebir Devlet Hastanesinde özel bir odada gözetim altında tutulmaktatır.

PANİĞE GEREK YOK
Vakfıkebir’de korona virüsü ile ilgili çıkan haberlerle ilgili; Hastanemiz Başhekimi Dr. Aydın Kant açıklama yaptı; Olay tamamen tedbir amacıyla yapılan uygulamadan ibarettir. Umre ziyaretinden dönen üç kişiden ateş veya öksürük şikâyetleri oluştu. Bu üç kişi yurt dışından gelmeleri dolayısıyla tedbir amacıyla kontrol altına alınmış tahlil sonuçları 24 saat içerisinde çıkarak kamuoyuna açıklanacaktır.  
Sağlık Bakanlığımızın konu ile ilgili kesin talimatları var. Haklı olarak hastanemizde gerekli tedbirleri almış.  Bu uygulama ülkemizde yüzlerce kişiye yapılıyor ve şükürler olsun henüz bu virüse rastlanmadı. 
Rutin bir uygulama yapılıyor. Dedi