Bu bağlamda, Yeni Koronavirüs salgınına karşı Trabzon Üniversitesi tarafından 12 Mart 2020 tarihinde, Yabancı Diller Eğitimi ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanlıkları iş birliğiyle; KTÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürdal Yılmaz ve Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Ertunç tarafından akademik ve idari personel ile öğrencilere yönelik “Koronavirüs (COVID-19) Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirildi.
Salgının ülkemizde ileri boyutları varmasını önleyecek tedbir kararları kapsamında üniversitelerde eğitim-öğretim faaliyetlerine 3 hafta ara verilmesi kararının Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü’nce açıklanmasının ardından, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitelere gönderilen tedbir kararları, Trabzon Üniversitesi yönetimince ivedilikle uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda sürecin hızlı, etkin ve dinamik bir şekilde yürütülmesi amacıyla Üniversite Yönetim Kurulu tarafından “Koronavirüs Salgın Danışma Komisyonu (KOVKOM)” kuruldu. Ayrıca sürecin yerinde ve etkin takip edilmesi için birimlerde alt komisyonlar oluşturuldu.
Salgına karşı Trabzon Üniversitesi’nce alınan kararlar ve önleyici tedbirlerin öğrenciler ile akademik ve idari personele hızlı, etkin ve doğru iletişim yöntemleri ile aktarılmasına imkân sağlamak amacıyla KOVKOM tarafından üniversitenin web sayfasında “Covid-19” ara yüzü oluşturularak salgın hakkında bilgilendirici video ve zenginleştirilmiş görsel içeriklerle desteklendi.
Akademik ve idari faaliyetlerin kesintiye uğramaması ve personellerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına temizlik ve hijyen tedbirlerini arttıran üniversite yönetimi, tüm akademik ve idari birimlerin girişlerine dezenfektan ürünlerin yerleştirilmesini ve ayrıca idari personele dezenfekte edici ürünlerin dağıtımının gerçekleştirilmesini sağladı.
Yeni Koronavirüs salgınına karşı tüm imkanlarını seferber eden Trabzon Üniversitesi, tüm yerleşkelerine ait binalar, derslikler, laboratuvarlar, yemekhane ve kafeteryalar ile spor, konferans, kütüphane ve okuma salonları başta olmak üzere akademik ve idari personelin kullandığı ortak iç ve dış kullanım alanlarını dezenfekte ederek, dezenfeksiyon çalışmalarını periyodik olarak sürdürmeye devam etmektedir.
Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, “Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Yeni Koronavirüs salgınına karşı önleyici tedbir ve bilgilendirme çalışmalarını Trabzon Üniversitesi olarak büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve YÖK başta olmak üzere devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile sürekli iletişim halindeyiz. Bu çerçevede süreçle ilgili olarak yapılan çalışmaları ve alınan kararları öğrencilerimiz, personelimiz ve halkımızla web sayfamız ve kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan hızlı ve etkin bir biçimde paylaşıyoruz. Tarih boyunca birlik, beraberlik ve dayanışma içinde her türlü zorluğun ve sıkıntılı durumların üstesinden gelmeyi başarmış bir millet olarak, paniğe kapılmadan, yetkili makamlar tarafından yapılan açıklamaları dikkate alarak, tavsiye edilen kişisel, çevresel, sosyal temizlik ve hijyen kurallarını da ihmal etmeden inşallah bu zorlu sürecin de üstesinden geleceğiz.” şeklinde konuştu.